Renault Clio: Motorstoringsalarm lichtje te pas en te onpas

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

1,5 jaar geleden begon het gedonder, motorstoringlampje gaat branden en kan niet boven de 3000 toeren uitkomen, tevens blijft lampje (volgens boekje) luchtvervuiling constant branden. Bij de dealer laten uitlezen en fouten gewist, wat er precies aan het handje was werd mij niet medegedeeld maar de fouten waren gewist. Ik rij weg bij de dealer en na 200m schiet ie weer in het noodprogramma :z Aangezien ik geen tijd had om terug te gaan en hoopte dat het wel weer zou verdwijnen er gewoon mee doorgereden. Te pas en te onpas knalt ie op het noodprogramma (motorstoringslampje) wanneer ik de motor afzet en weer start blijft de storing even weg, maar is meestal binnen no-time weer terug en gaat het lampje motorstoring weer branden :z

Twee weken geleden is de computer uitgelezen bleef storing aangeven aan gasklephuis, gasklephuis is vervangen + de computer heeft een reset gehad. Eindelijk de storing bleef weg, 1 dag, 2 dagen, een week!!! :).... het plezier dat ik totaal verloren
had in deze auto was weer terug en ik zat al te kijken op internet welke nieuwe 17" velgen ik zou nemen, airbox erop ook leuk..
heerlijk, weer rijden zonder problemen. Na 2 weken zonder problemen te hebben gereden begon het motorstoringslampje ineens weer te branden, ik doe de motor uit/aan en lampje weer uit, uiteraard kwam de storing net zo hard weer terug en brand het andere lampje ook weer constant, de motorstoringslampje brand te pas en te onpas.

Hoe is het in godsnaam mogelijk na 2 weken zonder problemen te hebben gereden het ineens weer terug komt???

Wie o wie kan hier iets zinnigs op zeggen? Help please!!

Bas Clio

Geplaatst door Bas Clio (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

de volgende stap is de kabels van de rekeneenheid naar het smoorklephuis omleggen. nieuwe kabels trekken dus.

Bas Clio (0), 17 jaar geleden

Wat ik me vooral afvraag is hoe het kan dat het probleem 2 weken weg geweest is.

Alvast bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.