Renault MEGANE CABRIOLET: na een ratelend geluid start niet meer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel

mijn megan 19 dci normaal gestart en weg gereden opeens een ratelend geluid aan de rechter kant ik stoppen en kijken dacht aan een bescherming kap geluid was weer weg ik naar het werk gereden na 8 uur werken stap in de auto en hij start niet meer. gezorgd dat de auto thuis kwam op auto ambulance auto uit laten lezen storing nokkenas sensor nieuwe opgezet probleem hetzelfde met rem reiniging geprobeert te starten en sloeg aan weer uitlaten lezen weer nokkenas sensor en egr klep storing alles lijkt goed maar start dus niet alle druk is goed hoop dat iemand mij kan helpen

nero1968

Geplaatst door nero1968 , lid sinds 4 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Distributie niet van tijd ?

nero1968, 4 jaar geleden

nou volgens mij niet want hij liep gewoon kon er nog gewoon mee rijden zonder problemen

ofstone, 4 jaar geleden

Mogelijk je gedempte krukaspoelie die stuk is.
Bestaat uit 2 delen met rubber er tussen. Als de e delen los komen krijg je een hoop lawaai, en mogelijk losse rubber delen die tussen de distributie gekomen zijn.

Als hij een tand versprongen is heb je nog geen klepschade, maar wel een timing probleem, waardoor je een fout krijgt op de nokkenas sensor. Met remreiniger loopt hij dan vaak wel.

Dus poelie en timing controleren, en eventueel uitlezen met Renault apparatuur, dan krijg je meer detail in de foutcodes.

nero1968, 4 jaar geleden

dankje gaat maandag naar de garage

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.