Renault Megane: Niet starten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Heb hier een megane station die niet wil starten, startmotor draait wel rond maar slaat niet aan.
Probleem was er al een tijdje, maar als je dan nog 1 of 2 keer probeerde deed ie het wel. Maar nu doet ie het niet. Half jaar terug al eens laten uitlezen ivm airco probleem toen gaf ie nokkenassensor storing aan. Nu bij het uitlezen geeft ie Nokkenassensor storing en Bdp sensor aan. Wat is nu verstandig te doen. Gelijk de nokkenassensor vervangen. btw met behulp van een beetje startpilot start ie wel en dan tijdens het rijden geen problemen. Of heeft iemand een idee waar ik anders moet zoeken.?
Alvast bedankt

fryslanboppe

Geplaatst door fryslanboppe , lid sinds 11 jaar geleden

9 Reacties

Ralf_Jensen PRO, 8 jaar geleden

Vaststellen welke defect is. En dan deze vernieuwen. Symptomen zijn dan correct.
Wellicht is de nokkenassensor, hier gelijk aan de BDP sensor.

patripar, 8 jaar geleden

Collega van mij had hetzelfde, met laguna. Daar was het uiteindelijk de nokkenas sensor onder de auto, opnemer bijhebt vliegwiel. Deze vervangen en starten en lopen.
Was € 28. Voor de sensor

RPJdeWeert, 8 jaar geleden

Dat is dus niet de nokkenassensor, maar de BDP-sensor. Oftewel de krukaspositiesensor

fryslanboppe, 8 jaar geleden

bij het uitlezen van de auto geeft ie tijdens het starten wel het toerental aan dat wordt volgens mij ook door de bdp sensor doorgegeven, dus het lijkt me dat deze nog goed is??

patripar, 8 jaar geleden

ja dat had collega ook maar toch was het deze sensor...ik wil hem anders wel voor je uitlezen met de clip

fryslanboppe, 8 jaar geleden

heb inmiddels de bdp sensor en nokkenassensor vervangen, gelijk starten maar geen verbetering, heeft dit type ook een opvoerpomp in de tank die de brandstof naar de motor pompt als je hem op contact zet?

Ralf_Jensen PRO, 8 jaar geleden

Uitlezen!! Vòòrdat je allerlei onderdelen voor niets vervangt.

fryslanboppe, 8 jaar geleden

Net voordat ik problemen kreeg met het starten had ik een kabelbreuk in de achterklep die ik heb gerepareerd, zou het zo kunnen zijn dat daar iets niet goed is gegaan en daardoor de startblokkering niet vrijgeeft ofzo, kan aan het piepje wat de auto maakt net voor het starten al horen dat de auto het gaat doen of niet.

fryslanboppe, 6 jaar geleden

Auto is inmiddels verkocht voor export

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.