Renault Laguna: Niet starten zonder koppeling ingedrukt

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Hallo,

Sinds heel recent kan ik de auto niet meer starten zonder de koppeling in te drukken. Normaal zou het in neutraal zetten van de versnelling voldoende moeten zijn. Het witte licht van de startknop gaat echter pas branden als ik de koppeling intrap. Tot die tijd wil de auto niet starten. Met koppeling ingetrapt start de auto zoals het hoort. Je hoeft dus ook niet de startknop in te houden totdat de motor loopt, zoals bij problemen met de kaartlezer. Verder zijn er ook geen problemen met de auto.

Dus ik vermoed dat de schakelaar die de neutraalstand detecteert, niet meer werkt. Is dat een bekend probleem en waar zit die schakelaar?

Alvast bedankt!

sgm

Geplaatst door sgm (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ejnn (0), 15 jaar geleden

de schakelaar zit op de bak. Is een elektronische schakelaar die defect is.

sgm (0), 15 jaar geleden

Probleem is inmiddels hersteld. Was inderdaad de schakelaar op de bak zoals ik al vermoedde. Schakelaar was 20 euro, totale rekening (met vervangende auto en nog een kleinigheidje voor de achterlichten) beliep het tienvoudige zoals zo vaak met "kleine" mankementen...
Nou ja, het was in ieder geval snel gevonden en weer helemaal gerepareerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.