Renault Laguna: Niet werkende alarmlichten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Sinds kort heb ik last van een vreemd probleem. Als ik de sleutelkaart insteek en de alarmlichten aanzet, werken deze gewoon. Als ik de motor start en ze aanzet, werken ze niet meer. Geen enkele reactie. De richtingaanwijzers werken wel gewoon.

Ik weet het niet zeker, maar een paar weken geleden zag ik dat een koplamp niet werkte, de andere koplamp brandde heel fel. Vreemd, want dezelfde koplamp was 2 maanden geleden nog vervangen. Nu, een paar dagen later werkt die koplamp wel weer gewoon.

Wat zou het probleem van de alarmlichten op kunnen lossen?

Alvast bedankt!

RobvdHorst

Geplaatst door RobvdHorst (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RobvdHorst (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Vanmorgen naar mijn werk dezelfde test nogmaals gedaan.
Instappen, knopje alarmlichten geprobeerd, geen reactie. Kaart erin, knopje ingedrukt, geen reactie. Starten, knopje ingedrukt, geen reactie.
Totaal geen enkele reactie. Geen klikje of ander geluid. Aan de rest van de elektronica heb ik niets opvallend geconstateerd.

Opvallend was dat, toen ik de knop indrukte en er een beetje mee wiebelde, de alarmlichten wel aangingen. Toen ik het uitzette en weer probeerde... Geen reactie. Moedeloos word ik ervan.

Het blijft natuurlijk een klein probleem, maar ik zou het graag op willen lossen. Wie kan me helpen?
Ik ben een 100% leek, dus ik zal duidelijke uitleg nodig hebben.

't garagistje (0) PRO, 12 jaar geleden

eerst met andere schakelaar proberen, ze gaan wel vaker stuk

RobvdHorst (0), 12 jaar geleden

[quote='t garagistje]eerst met andere schakelaar proberen, ze gaan wel vaker stuk[/quote]
Klopt, ik hoorde het zojuist van een garagehouder. Ik heb even rondgebeld naar sloperijen, maar nergens hadden ze zo'n ding liggen. Dat wordt dus toch naar de dealer. Even gebeld, en bij de ene Renault-dealer kostte hij 40,80 Euro en bij de andere 47 Euro. Beetje prijzig voor een knopje. Nu hopen dat het ermee is opgelost. Vanmiddag kan ik hem ophalen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.