Renault Laguna: nieuwe airco bediengspaneel komt rook uit.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo, ik heb enkele weken terug een nieuwe aircopomp (revisiepomp bij een aircospecialist) laten inbouwen en die heeft het wel gewoon gewerkt maar kwam er een dag later achter dat dat het niet meer wil inschakelen. Dus ben ik terug gegaan om het na te laten kijken werdt er mijn na twee uur zoen verteld dat de pomp geen massa kreeg moest ik bin de dealer langs gaan om hrt te laten uitlezen. Na lang zoeken geen kabelbreuk maar het kon best wel de bediengpaneel zijn. Om het verhaal wat korter te maken heb er onlangs al 4 andere panelen in gehad en allen maakten een sluitin er kwam rook uit de panelen in het begin hebben alle panelen kort gewerkt totdat er sluiting ontstont. Mijn vraag kan het niet aan de pomp zelf liggen dat die voor de sluiting zorgt omdat het een revicie pomp is.

yarbug

Geplaatst door yarbug (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (10) PRO, 10 jaar geleden

nou de pomp wordt zover bekend niet direct door het bedieningspaneel ingeschakel maar via een relias dus dat zal niet.
het zal wel zo zijn dat er in de andere bekabbeling achter het paneel ergens sluiting zit waardoor het paneel in rook op gaat dus dat zul je moeten na zoeken in de hoop dat je wat vind.

groetjes jan.

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Sorry hoor, maar als je pas na 4 opgerookte panelen gaat denken dat er wel eens iets mis zou kunnen zijn, parkeer de auto dan gauw bij een garage om het te laten maken.

yarbug (0), 10 jaar geleden

Ben er net van terug gekomen een kennis van mij werkt bij renault Munsterhuis hij heeft alles nagemeten maar kan geen enkel syoring vinden. Na het uitlezen staat er sluiting airco en een foutcode wat verwijst naar de airco. Masr toch vreemd dat het probleem zich voor doet sinds deze pomp. Voorheen was de schakeling normaal.

leboef (0), 10 jaar geleden

De stekker los maken van de sensor die in de airco pomp zit, daar kun je van onderen bij.
Daar moet je bij 25 graden een weerstand meten van 18,5 ohm, zit je daar meer dan 2 ohm naast, is de sensor kapot.

yarbug (0), 10 jaar geleden

Heb het geprobeerd en heb 19,4 ohm gemeten ben ook bij de dealer geweest wegens vakantie kunnen er nu niet naar kijken. weet er iemand waar het relais zit die de pomp inschakeld dat is mijn einige optie lijkt mij een nieuwe pomp krijg pas op 5 aug. Wegens de drukte en ik weet ook niet of het daaraan ligt. Het is wel zo dat het probleem zich voor doet sinds deze revisiepomp.

yarbug (0), 10 jaar geleden

Zijn er mensen met sugesties wat betreft het probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.