Renault Laguna: startproblemen stottert bij stationair en slaat af

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

wij hebben sinds 2 weken deze auto, sinds twee dagen start hij slecht, hij start enkel als je gas bij geeft, lijkt of hij op 3 poten loopt. bougies zijn vervangen. toerental is hoger gezet, helpt wel iets maar blijft stotteren, bij langer rijden blijft het probleem. bij terugschakelen en afremmen blijft hij alleen lopen als je gas bij geeft. ben redelijk handig met auto maar weet niet wat het probleem is. wie kan helpen.

Diana-duifie

Geplaatst door Diana-duifie (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Stappenmotor, inlaatluchttemperatuursensor, slangetje MAP-sensor, kvstemperatuursensor.

Voor tips en informatie raadt ik je deze link aan: http://www.meganeclub.nl/fora/index.php?...

Diana-duifie (0), 10 jaar geleden

hallo Rob, we gaan ermee aan de gang. dank zover vast. laat weten hoe het afloopt.

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

En aangezien het een Laguna betreft, (kijk meestal naar het motortype, haha) heb ik ook nog een specifieke lagunalink: www.lagunaclub.nl/forum

Diana-duifie (0), 10 jaar geleden

hallo Rob, inmiddels nog niks verder zijn bij de dealer geweest om te laten uitlezen dit heeft nikt uitgewezen, bobines zijn goed, map sensor is getest ( andere sensor op geplaatst, geen verbetering) injectoren waren goed, compressie op alle cilinders 12 bar. wordt langzaam aan beetje hopeloos. Nog ideeen?

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Als je een Renault met 4 bobines uitleest komt het er vaak niet uit als er 1 of meerder bobines defect zijn.
De simpelste test is door er 1 aan te schaffen en te gaan uitwisselen, bij de universele onderdelen leveranciers zijn ze niet duur. bij de dealer wel.

Diana-duifie (0), 10 jaar geleden

hallo,
de bobines zijn er uitgehaald en vervangen door nieuwe bobines bij de dealer, deze heeft ze een voor een getest met een nieuwe bobine. dit had helaas geen verbetering.

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Controleer even alle vacuumslangetjes die je kan vinden op lekkages, eveneens even goed kijken of de carterontluchting nergens gescheurd is.

Diana-duifie (0), 10 jaar geleden

oke, gaan er mee aan de slag.
dank zover.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.