Renault Megane: Nokkenaspoelie ook vervangen?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Dti

Wij moeten een distributieriem vervangen bij deze Megane 1.9 Dti. Origineel wordt er een nokkenaspoelie meegeleverd en universeel niet. Iemand een idee waarom deze nokkenaspoelie wordt vervangen (Veel extra werk lijkt mij) terwijl hij in principe niet los hoeft.?

memos

Geplaatst door memos (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

caddy1492 (0) PRO, 17 jaar geleden

in dit riemwiel zit een trillingsdemper verwerkt, maar vooral de spie die erin zit is het probleem. deze breken nog wel eens... vervolgschade kun je je voorstellen. voor het de- en monteren even de pompconslole bouten lossen totdat het tandwiel er net af kan. natuurlijk ook de inspuitleidingen verwijderen.

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

De spie breekt wel eens af maar dat is nooit de oorzaak maar altijd een gevolg van een defect aan de riem.
Je moet de poelie vervangen omdat de vulcanisatie los gaat.

Peter159 (0) PRO, 17 jaar geleden

Juist Henk dat is de reden, Vergeet deze maar niet te vervangen, het kan voor veel ellende zorgen als je deze niet vervangt.
De distributieriem gaat klapperen en breuk is het gevolg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.