Renault Megane: nokkenasversteller megane

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

bij de dealer hebben ze vast gesteld dat de nokkenasversteller defect is.
is dit karwei goed te doen of word je er niet vrolijk van?? wat is ong. tijdsindicatie?? ik heb gehoord dat je er speciaal gereedschap voor nodig hebt is dit zo zo ja wat?
moet je de distributieriem v.v. hij ligt er nog geen jaar en 10.000km op.

vwfan

Geplaatst door vwfan PRO , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

Bas_petiet PRO, 11 jaar geleden

Is goed zelf te doen alleen moet je blokeer gereedschap hebben om de nokkenas en krukas te blokeren om de driem te vervangen. Verder kun je zo de inbusbout los halen v.d versteller, en dan kun je de bout hier achter los halen v.d versteller zelf. Pas wel op want deze kunnen erg vastzitten!! Daarom moet je de versteller wel tegen houden met behulp van een stuk ijzer die in de inkepingen valt, want anders komt namelijk alle kracht op het speciaal gereedschap te staan en dit kan schade te gevolg zijn. Verder de distributieriem+multiriem altijd mee vervangen deze kosten zijn minimaal.

bunky PRO, 11 jaar geleden

let op!! een nieuwe nokkenas-versteller word NIET geblokkeerd geleverd... dit houdt in dat deze even voorzichtig met beleid in de bankschroef gezet moet worden en dat het 'hart' dan verdraaid dient te worden en dan voel je vanzelf ''klik'' en zit dat vast... dit is de montage positie.. succes

vwfan PRO, 11 jaar geleden

Heeft iemand de aanhaalmomenten en evt. beschrijving van het vervangen van de nokkenasversteller?

Bas_petiet PRO, 11 jaar geleden

[quote=vwfan]Heeft iemand de aanhaalmomenten en evt. beschrijving van het vervangen van de nokkenasversteller?[/quote]
Bout van de nokkenasversteller moet met 100nm vast, en de moer met de afdichtring met 30nm.

En neem de procedure in acht die bunky beschreven heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.