Renault Scenic: Noodloop Automaat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600

De auto schiet bij de 4de versnelling in een noodloop (kan niet meer verder dan 3rde versnelling) en na uitzetten / aanzetten is dit weer een tijd lang weg. Ook verschijnt het bericht " transmissie controleren"

De auto is uitgelezen alleen kon er hiermee niets gevonden worden.

Automaat leek ook te slippen bij een koude start dus haast geen trek vermogen tot alles warm was. Toen het probleem met geen trek kracht de volgende dag weer speelde heb ik de auto op handmatig schakelen gezet en zag dat hij bij 20km al in de 4de versnelling stond. Na handmatig terug te tikken tot 1 of 2 reed de auto verder normaal alleen kwam zo nu en dan de noodloop wel terug bij het opschakelen naar 4.

Bij controle werd er verteld dat de versnellingsbak stuk is. Nu is het dus zo dat handmatig schakelen wel normaal werkt tot de 4de en daarna de noodloop begint en ook weer verdwijnt na uit en aanzetten en hierna rijd de auto een tijdje normaal.

Wat zou hier nog meer de oorzaak van kunnen zijn. Ik lees op internet redelijk veel problemen met de electro klep. Is de electro klep nog een mogelijkheid?

finalwolfdog18

Geplaatst door finalwolfdog18 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Hoezo "De auto is uitgelezen alleen kon er hiermee niets gevonden worden."?
Is de automaat computer door de dealer uitgelezen? Zo ja, waren er foutcodes? En zo ja, welke?

RPJdeWeert (0), 8 jaar geleden

Vaag. Zelfs met een simpele ELM327 kan ik de automaat uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.