Renault Scenic: slaat niet aan bij koude start

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo allemaal,

Ik heb een scenic 16 16v uit 2002 met 175000 op de teller. Nu het wat kouder begint te worden heb ik steeds meer moeite met starten. Pas na 3 of 4 keer starten wil de motor aanslaan. Hij gaat wel goed rond maar slaat alleen niet aan. Heb hier al veel over gelezen dus kennelijk is dit een bekende kwaal.
Auto is bij de garage geweest en die heeft hem uitgelezen en niets geks kunnen vinden. De diverse fora geven aan de BDP sensor te bekijken. Heb ik dus ook vervangen als ook de koelwatertemperatuursensor. Ook de accu is nieuw.
Probleem doet zich alleen voor bij de eerste keer starten na langere tijd van stilstaan ( zeg maar 6 uur of langer) met temperaturen onder de 10 graden. Tussentijds starten is direct starten en lopen.
Ik heb ook gelezen over brandstof relais maar dat gaat volgens mij meer over het voorgaande type. Ik weet zo zachtjes aan niet meer waar ik naar moet zoeken dus graag jullie suggesties.

Roland101

Geplaatst door Roland101 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Siem Bijman (165) PRO, 8 jaar geleden

Wat vaak wordt vergeten is dat er bougies in zitten die misschien wel 50.000 km mogen blijven zitten, maar toch versleten zijn.

Als die er al een tijd in zitten zou ik het eerst daar in zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.