Renault Megane-Scenic: Oliepomp

Bouwjaar: 1999

Ben in het bezit van een Megane-Scenic 1.9 TDI (F9Q 736 motor) Rechts naast de riemtandwiel van de krukas zit nog een riemtandwiel, volgens mij is dit de aandrijving van de oliepomp maar heb geen idee hoe de pomp wordt aangedreven door dit riemtandwiel,of is dit alleen maar een hulpas Wie heeft hier antwoord op?

Jelle60

Geplaatst door Jelle60 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Snoof (0), 18 jaar geleden

Je hebt een 1.9 dTi, geen TDI...
Het riemtandwiel wat je ziet is inderdaad de oliepomp. Tandwiel is even groot als dat van de krukas en wordt ook aangedreven door de distributieriem.

Jelle60 (0), 18 jaar geleden

Sorry typefout! Ik heb contact gehad met de Renault garage en deze vertelde mij dat deze niet de oliepomp aandrijft maar gewoon een rol is, een hulp as en niet de pomp aandrijft.

Snoof (0), 18 jaar geleden

Nou dat is dan nieuw voor mij, naar mijn weten zit er geen hulp-as aan die motor en waar zit de oliepomp dan?

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Vroeger werd de oliepomp idd aangedreven door dat tandwiel. Bij de latere typen (vanaf '97)is dit gewoon een looprol. Oliepomp wordt aangedreven door een ketting.

Jelle60 (0), 18 jaar geleden

Bedankt, mijn vermoedens zijn bevestigd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.