Renault Megane: Startprobleem

Bouwjaar: 2002

Mijn Renault Megane Coupe 1.6 16V Sportway uit 2002 heeft al 5x niet willen starten.
Op het dashboard blijft er een lampje branden (vorm van een spiraal)als je wil starten.
Al diverse keren de wegenwacht erbij gehaald om hem weer gestart te krijgen. Hierna blijft het lampje "luchtverontreiniging" branden.
2x is het me zelf gelukt om hem gestart te krijgen door het gaspedaal in te trappen.
Vervolgens naar de Renaultgarage voor een cliptest en daar resetten ze de computer,niks gevonden en zeggen dat hij waarschijnlijk een verbrandingspunt heeft gemist.
Ze hebben de stekkeraansluiting van het smoorklephuis en rekeneenheid gereinigd maar helaas het probleem kwam weer terug.
Oh ja, ook al 2x een kapotte bobine gehad.
Wat kan het probleem zijn?

Richard9657

Geplaatst door Richard9657 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de computer gereset wordt dan is er ook een foutcode lijkt mij? Boven op de versnellingsbak zit de BDP-gever (zwart en zit met 2 boutjes vastgeschroefd). Haal hier de stekker af en spuit die in met kontaktspray. Helpt dat niet dan zul je een nieuwe BDP-gever moeten monteren.
Ik denk dat je probleem met kontaktspray te verhelpen is.

Richard9657 (0), 18 jaar geleden

De stekker van het smoorklephuis is vervangen. De aansluiting van de rekeneenheid is gereinigd (op 14 juni). Tot nu toe geen startprobleem gehad.
P.s. heb nu af en toe geluid bij het optrekken (kreun), volgens de Renault garage is dit de drukgroep en is niets aan te wijzigen.

carloderckx (0), 18 jaar geleden

als je dan de auto wilt starten maakt hij dan ook een apart geluid ofzo. mijn schoonmoeder heeft een coupe 1.6 16v van 1999 fase 2 dus en die heeft soms last van een gek geluid en dan start de auto niet ik heb geen idee ik denk dat de bendix blijft hangen van de startmotor dat hij niet op het vliegwiel komt. Ik kan het niet plaatsen want ik heb het nog niet meegemaakt heb nu wel de auto voor 3 weken kijken wat er gebeurt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.