Renault Express: onluchten diesel

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: F8q

lucht in brandstofpomp; aan de rechterkant op het binnenscherm zit een schakelaar wat voor invloed heeft deze op de pomp,en hoe kan hem verder ontluchten.

callian

Geplaatst door callian (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Express? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

turbozh (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat voor schakelaar bedoel je? is dat er een met een rode knop?
Voor de rest kan ik me geen schakelaar voorstellen bij deze wagen.
Heb je daar een foto van?
Ontluchten als er geen pompje op zit is weleens lastig, als er een nippel zit waar je een vacuumpomp op kan zetten zou ik dat doen, anders gewoon doorstarten.

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Neem anders een ouderwetse benzinepomp en sluit die aan op de retour. Met de hand kun je dan het filter en de pomp snel ontluchten. Een doorzichtige slang is prettig.

Thijs11395 (0) PRO, 14 jaar geleden

Zie ook de tip van Gerard van Ingen: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

turbozh (0) PRO, 14 jaar geleden

Klopt daar gebruik ik ook wel eens de remontuchter voor, die trekt ook vacuum.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

bedoel je de 'bots schakelaar' ? bij een aanrijding o.i.d slaat deze uit en stopt de motor ermee..

Hoe komt de lucht in de brandstof pomp ? of even starten en tevens wat remreiniger in de inlaat spuiten,en hem even aan de praat houden ermee..

callian (0) PRO, 14 jaar geleden

Hartelijk dank voor al jullie reacties. Motor van de auto heb ik laten reviseren, het heeft dus iets met de uit- en inbouw ervan te maken, de schakelaar is inderdaad een "aanrijdings schakelaar", ik ga het nog even proberen met de remreiniger en hou jullie op de hoogte . . . mààr uiteindelijk ga ik het wel winnen !

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Met remmenreinger heb je het nadeel dat de pomp even droog loopt, dat vind ie niet fijn en het geeft zo'n herrie met remmenreiniger. vooral met turbo's oppassen. Je bent geneigd lang en iets teveel in'te spuiten. Maar ik doe het ook wel eens....
gr marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Express of stel zelf een nieuwe vraag.