Renault Megane: Ontsteking werkt niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter type F3R

Ik had een lekke klep en het was voor mij goedkoper een ander motorblok in te bouwen dan de kop te laten reviseren. Motorblok zit er nu in maar ik heb geen vonk. Het blok wat ik heb gekocht had een stroomverdeler met rotor en mijn oude blok had een elektronische ontsteking die ik heb over gezet. Nou zoek ik de schema's van de ontsteking zodat ik iemand die verstand heeft van electronica de boel kan laten na meten. Ik neem aan dat de computer de boubines aanstuurt die de vong moet leveren voor de ontsteking. Wie kan mij aan schema's helpen of heeft een idee wat het probleem kan zijn, of tips heeft waar ik het probleem moet zoeken.
Alvast bedankt.
Rob

Rob von Hebel

Geplaatst door Rob von Hebel , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

Rob von Hebel, 14 jaar geleden

Sorry, het bouwjaar is juli 1997

Rob von Hebel, 14 jaar geleden

Het schiet mij net te binnen dat ik er een startonderbreker op heb zitten. Als de accu er een paar dagen af is geweest werkt deze dan nog gewoon? Ik heb hem verder niet op slot gehad in die tijd dat ik de motor heb omgebouwd. Ik heb 'm toen ik zover was gewoon geprobeert te starten zonder de deuren even op slot en weer van het slot te doen, zou dit het probleem kunnen zijn? Ik heb de auto ergens anders staan dus kan het nu niet direkt proberen. Het zou toch mooi zijn als dit het probleem van niet starten zou zijn??? Of moet ik nog iets anders doen om de startonderbreker weer te activeren of juist te de-activeren??

abc PRO, 14 jaar geleden

kijk goed of je led van de startblokkering uit is als je hem start.maar je zal hem idd eerst moeten sluiten en openen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.