Renault Megane: Piepen bij warme motor Megane

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Beste lezers,

Sinds een tijdje maakt mijn Renault Megane 2.0 16v uit 2003 mij gek. Ik hoor een piepend geluid, zoals een vogeltje, als de motor warm is en stationair draait. Het geluid bevindt zich op de scheiding van de motor en versnellingsbak.

Advies van mijn garage om de koppeling, vliegwiel, toplager en druklager te vervangen. Dit allemaal gedaan en het geluid zit er nog!!!! Ook is de carterpan onder de auto uitgehaald, hier bleken geen problemen te zitten....

Het geluid hoor je alleen als de motor warm is en heeft een eigen ritme. Het draait dus niet mee op het toerental van de motor.

Wie o wie kan mij helpen? Ik ben ontzettend tevreden met de auto en zou hem graag laten repareren.

Ik hoor graag jullie oplossingen!

Groeten van Bas.

Bas Smeets

Geplaatst door Bas Smeets , lid sinds 7 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Spuit eens wat kruipolie op je multiriem , bij mijn auto was de looprol van de multiriem zo glad geworden dat de riem hier een piepend geluid op maakte.
Ik weet zit totaal aan de andere kant , maar niet geschoten is altijd mis.

primera p11, 7 jaar geleden

Schakel de airco eens in/uit en hoor of het geluid verandert.
Overigens had ik voor een piepje niet mijn hele koppeling laten vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.