Renault Megane: luidspreker rooster achter los halen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Kan iemand me later weten hoe ik de rooster van de grotere luidspreker in de achterdeur los krijg bij een megane III grandtour ?

pieterp9094

Geplaatst door pieterp9094 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 9 jaar geleden

Monteur bij een dealer hier in de buurt gaf aan dat waarschijnlijk het hele deurpaneel lost moet. Luidsprekers zitten met popnagels vast.

pieterp9094 (0) PRO, 9 jaar geleden

Even terugkoppeling op dit topic.

Afgelopen jaar begon de speaker in deze deur te kraken. Met vochtig weer erger dan met droog weer.

Gisteren toch maar eens aan begonnen. Bekleding moet helemaal los inderdaad. Eerst de onderste clips los, dat ging lastig. Daarna bekleding verder naar boven lostrekken. Een clipje kapot, kost 1,50 helaas.
Een plamuurmes kan maar dan moet je wel een stevig hebben. Ik heb uiteindelijk een smalle steeksleutel gebruikt om ze los te wippen.

Van de speaker loopt de spoel aan, hierdoor kraakt die. Bij verder onderzoeken blijkt echter de achterkant van de speaker eigenlijk aan de buitenkant van de deur te zitten, in ieder geval hier kan regenwater bij komen wat van de raam naar beneden komt. Met het karton van de speaker gaat dit natuurlijk mis. Niet echt een geweldig ontwerp, ik zou het zo niet gemaakt hebben in ieder geval, rest van de deur lijkt wel dicht te zien w.b.t. water.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.