Renault Clio 2020: piepend / fluitend geluid tijdens rijden

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Motorcode: H4D B4, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 74

Sinds enige weken maakt mijn Renault clio tijdens het rijden een piepend / fluitend geluid het lijkt van de voorzijde te komen. Het geluid ontstaat meestal na een tijdje rijden 20 minuten of meer. Het geluid treed op bij het optrekken en uitrollen (zonder te remmen). Wanneer ik rem verdwijnt het geluid. Ook kan het geluid ontstaat of verdwijnt soms tijdens het sturen. Ik ben al bij 2 verschillende Renault garages geweest, beiden hebben geen idee wat het kan zijn. De voorremmen zijn al volledig nagekeken en de remblokken zijn vervangen maar helaas blijft het geluid. Wellicht heef iemand een idee?

het filmpje is hier te vinden:
https://www.youtube.com/watch?v=uRAsPc2e...

stefan26

Geplaatst door stefan26 , lid sinds 2 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Loopt de ankerplaat niet tegen de schijf .
Een steentje op de verkeerde plek.
Als het weg is bij sturen en remmen dan zit het gegarandeerd bij de schijf in de buurt.

    Bedankt voor de tip. Gisteren daarom maar de remschijven er af gehad en vervangen door nieuwe. Daarnaast ook even de ankerplaat gecontroleerd maar ook niets te zien. Helaas na een flink stuk rijden kwam het piepen / fluiten weer terug. Het enige wat ik nog zou kunnen bedenken is dat de remklauw niet volledig terugkomt. Maar dan zou het geluid niet kunnen ontstaan tijdens het rijden zonder te remmen. Wellicht nog andere ideeen? - stefan26, 2 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.