Renault Grand Espace: Plotseling rondom beslagen ramen bij gebruik airco/ verwarming

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 turbo

Tijdens de afgelopen wintersport besloegen regelmatig alle ramen (de waterdruppels zaten op de binnenkant van de ruiten). Dit gebeurde om de 2 a 3 uur terwijl de airco/ verwarming aanstond. Vlak voordat de ramen gingen beslaan leek het net alsof de airco/ verwarming een warme vochtige 'deken' het interieur in blaasde.

De dealer kan niks vinden en zegt dat dit ondermeer komt doordat een airco niet werkt beneden de 3 graden boven 0.

Wat ik niet begrijp is dat als een airco niet werkt onder de 3 graden hoe het komt dat er wel vochtige warme lucht in het interieur kan komen. Bij vorige auto's was de lucht dan juist warm en droog.

Wie weet hier de oplossing voor???

gekkegerrit

Geplaatst door gekkegerrit (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Had je de airco soms op "recirculatie" staan?

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

De airco kan niet inschakelen als het kouder is dan 6 (3?) graden boven nul. Anders loop je kans dat de airco kapotvriest als hij aanstaat. Het is dus een terechte beveiliging.
Jouw oorzaak moet ergens anders in zitten, want jouw situatie beschrijft dat de automatische airco ineens "een ander programma instelt". Zit er geen foutmelding in de aircounit? de dealer kan dat via de diagnosestekker uitlezen.

Mogelijkheid 2:
- wacht totdat "de warme deken" weer begint en schakel dan de automatische functie uit.
- Noteer welke standen alle regelaars dan hebben
- vergelijk dat met de standen als de airoc het wel "normaal" doet. Je hebt dan een clou wat de airco probeert te bereiken en je kunt dan terugredeneren wat de aanleiding/oorzaak daarvoor moet zijn.

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

zit de aircoafvoer niet verstopt of de afvoeren l en r onder de parrafan?

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

2009 is garantie. Wat zegt de dealer hier over?

auto de bruin (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo,

heb bij een citroen het zelfde meegemaakt
de oplossing was daar een klep in de inlaat
van de kachel die niet correct werkte

vr.gr. robert

Cliodennis (0), 14 jaar geleden

Bij mijn clio schakeld de airco automatisch de binnen circulatie in, als het te koud is. Gezien het grote temperatuur en vochtigheids verschil met buiten, beslaan dan ook meteen de ramen. Ook als de auto is weg gezet, terwijl de auto met airco aan is weg gezet, en je stapt na 10 minuten weer in. Ik zet dan handmatig de binnen/buiten circulatie weer om, naar buiten lucht en dan zijn de ramen vlug genoeg weer condens vrij.
Vrienden van me, hebben het zelfde "probleem" met hun Opel Zafira. En hoor meer mensen die dit hebben, met auto's met airco. Zal wel aan de extreme weers omstandigheden liggen. In het voorjaar en naajaar heb ik altijd zo'n periode(paar weekjes) , als het buiten extreem vochtig is.

gekkegerrit (0), 14 jaar geleden

Dank voor julie hulp en reacties. Hier een korte reactie/ antwoord op bovenstaande reacties.

* de airco/ verwarming stond niet op recirculatie, maar juist toevoer van buiten

* Volgens de dealer zit er geen foutmelding in de aircounit en heeft dit via de diagnosestekker uitlgelezen.

* mbt mogelijkheid 2 dit zal ik uitproberen

* volgens de dealer zit de aircoafvoer niet verstopt; mbt de afvoeren l en r onder de parrafan weet ik het niet en ik zal vragen dit na te kijken

* mbt garantie wat ze niet kunnen vinden kunnen ze niet oplossen :)

* mbt de oplossing een klep in de inlaat van de kachel die niet correct werkte. Ik zal vragen dit na te kijken

* @ cliodennis, in de genoemde situatie beslaan juist de ramen na verloop van tijd en daarom zet ik dan de airco op toevoer van buiten. Als de airco op die stand staat dan beslaan de ruiten eveneens. Alleen als ik de airco uit zet met de kachel op bijvoorbeeld 25 en voluit wil de condens wegtrekken

Ed Antonissen (0), 14 jaar geleden

ik heb een espace III uit 99 en heb soortgelijk probleem, sinds het buiten kouder is beslaan de ramen en trekt er een grijze waas over het glas. het rare is dat dit vooral aan de linker kant gebeurd. ik heb de interieeurfilters vervangen en een airco reinigings middel ingespoten, zonder resultaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.