Renault Megane: plotseling verlies vermogen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Had 2 klachten: het onregelmatig lopen bij < 3000 tpm op gas is nu wel verholpen: (4 nwe injectoren en verdeler + nieuwe bougies + kabels)
Maar af en toe wegvallen vermogen tijdens rijden is er nog steeds.
ik kan het probleem niet oproepen.
Probleem doet zich vooral voor in 2 situaties: op snelweg bij begin van inhalen EN in stadsverkeer voor, na verkeerslichten.

6 garage bezoeken aan 3 verschillende, waaronder 2 gasinbouwstations hebben dit wegvallen van vermogen nog niet opgelost...

Mijn eigen oplossingen ALS het optreed: koppeling indrukken en flink gassen; dat wil helemaal afslaan meestal wel voorkomen. Ook overschakelen op benzine kan helpen.
Na afslaan moeilijk weer te starten, slaat aanvankelijk helemaal niet aan. Soms helpt een paar minuten wachten. ALS ie dan aanslaat (tot nu toe wel altijd gelukt) flink veel rook uit de uitlaat...

Mij LIJKT het een geval van spontaan verzuipen... maar ook bij 100-110 km/uur?
Electr installatie is ook nagelopen; kabelbreuk/slechte verbinding LIJKT het mij toch niet... want waarom lukt het dan telkens TOCH weer te starten?? Afgelopen 5 weken: keer of 12 :(

Wie o wie geeft de oplossing?

bomo

Geplaatst door bomo , lid sinds 12 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 12 jaar geleden

Wat ik 1 maal heb meegemaakt was een temperatuur sensor die precies bij 74 graden een totaal verkeerde waarde aangaf (-20 in dat geval) waardoor de motor veel te rijk ging lopen. Uiteraard was de waarde wel goed bij 73 en 75 graden, dus dat was even zoeken.
Enigste mogelijkheid is rijdend uitlezen met test-apparatuur en probleem proberen op te wekken.

Noodoplossing: als ie helemaal verzopen is kun je de motor droogstarten.
Zet de brandstof op benzine als dat niet automatisch is bij starten. Draai de bougies er uit. Demonteer de stekkertjes van de benzine-injectoren.
Start nu de motor een aantal seconden. Overtollige brandstof komt door het bougiegat naar buiten.

Je kunt bovenstaande zo wie zo een keer proberen na het afslaan. Kun je zien of ie verzopen is of niet.

Rijd ook eens een paar dagen uitsluitend op benzine om te zien of hetzelfde probleem zich dan ook voor doet.

Heino4267, 12 jaar geleden

Weet je zeker dat je motor in de probleem-situatie niet op twee brandstoffen loopt?
Je zou bijvoorbeeld eens een weekje met leeggereden gastank kunnen doorrijden op benzine: als het dan niet meer voorkomt lijkt mij de conclusie duidelijk. Een tank benzine hiervoor wegrijden is nog altijd goedkoper dan een heel analysetraject bij de garage....

bomo, 12 jaar geleden

Ook op benzine zelfde probleem. overschakelen op gas en flink pompen, dan wil ie soms nog wel gaan 'loeien' en dus niet afslaan.
Gastank leegrijden is goed idee, alleen hij zit nu redelijk vol.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.