Renault Megane: Airco lekt op de plaats van de bijrijder

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Airco lekte, ben er mee naar de garage gegaan en daar hebben ze het rubberen klepje van de afvoerslang verwijderd. Klepje zit verborgen achter het hitteschild van de uitlaat,aan de voorkant.

nijen006

Geplaatst door nijen006 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=nijen006]Airco lekte, ben er mee naar de garage gegaan en daar hebben ze het rubberen klepje van de afvoerslang verwijderd. Klepje zit verborgen achter het hitteschild van de uitlaat,aan de voorkant.[/quote]
Ja en nou ?

nijen006 (0), 14 jaar geleden

Ik hoop dat het nu opgelost is. Ik vraag me wel af of dat klepje zomaar verwijdert kan worden. Waarom zit et er dan op.

wizzzard (0), 14 jaar geleden

ik heb het ook, ik haalde 3 colaglazen vol uit de vloer berging. is het probleem opgelost door het weghalen van het rubberen klepje ?

Kevin DT (0) PRO, 14 jaar geleden

dit is gewoon een extra uitgang om het condenswater van de verdamper af te voeren. Indien je veel de airco gebruikt en deze zelden of nooit afzet vormt er zich veel condenswater.

Ideaal is 5 tot 10 min voor je ergens aankomt de airco al uit te zetten, dan heeft de verdamper tijd om deftig te drogen.

Als je de zoekfunctie van het forum even gebruikt, zie je dat dergelijke klachten reeds enkele malen voor gekomen zijn...

grtz,
Kevin

wizzzard (0), 14 jaar geleden

ja dat is het juist, ik gebruik de airco niet vaak en je ziet bij mij zo een klein stroompje lopen richting het bakje , dat lijkt me niet origineel renault en dus een probleem. Hier bij de garage staan ze leuk in hun haar te krabben, maar ik kan met dit weer mijn airco niet gebruiken zonder dat mijn vrouw natte voeten krijgt.

Dalemans (0), 14 jaar geleden

Geen enkel probleem , heb het juist bij een megane weggehaald . Zijn vloerbakje stond ook vol met water . Auto vooraan omhoog zetten ,het hitte schild lossen en achteruit schuiven . Langs de linkerkant de plaat een beetje van de carrosserie duwen en je kan zo aan het ruberen lipje .Met een fijne bektang kan je het zo verwijderen , met als dank dat het water in je mauw loopt . De plaat terug op zijn plaats duwen ,vastzetten en gedaan . Een goed kwartiertje werk , voor het water in het bakje , een fijn gaatje in de plastieken afdichtingsstop in de vloer prikken en laten uitlekken gr Dj

nijen006 (0), 14 jaar geleden

Ja sinds het klepje eraf is .is het probleem opgelost.
Ik vraag mij alleen af waarom zit daar een klepje MENEER RENASULT

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.