Renault Megane: Probleem knipperlichten en radio

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Mijn renault hielt vorige week ineens op met starten. De startmotor draaide maar de vonken sloegen op 1 of andere manier niet over. De monteur die aan mijn auto heeft gewerkt heeft na uren zoeken het probleem niet kunnen vinden. Om het probleem tijdelijk op te lossen heeft hij een relais overbrugd door er een continue spanning op te zetten.

Het probleem is dat na dit bezoek aan de garage mijn radio en knipperlichten niet meer werken, zowel het tikken, lampen van dashboard en de knipperlichten zelf doen het niet. Ook mijn gevarenlichten doen het niet.

Ik ga sowieso terug naar de garage maar ik wilde eerst weten of het misschien makkelijk is op te lossen.

Bryanw

Geplaatst door Bryanw , lid sinds 7 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

geen zekering defect?

Bryanw, 7 jaar geleden

[quote=kaleido 1]geen zekering defect?[/quote]
Nee die zijn allemaal nog in orde

Heino4267, 7 jaar geleden

Ging voordat de garage ingreep het rode lampje van de startblokkering in je instrumentenpaneel uit tijdens het starten, of bleef het knipperen c.q helemaal aan?

Bryanw, 7 jaar geleden

Het lampje ging zoals normaal uit, de startmotor deed ook zijn werk maar gaf geen stroom aan de motor zelf. Het relais werd niet bekrachtigt en de reden waarom was niet te achterhalen. Renault garage gebeld, die wisten zo 123 ook het probleem niet. Bij de garage is dit relais overbrugt/ aangesloten op een continue spanning waardoor het starten weer mogelijk werd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.