Renault Scénic 2006: Probleem l.a. ruit

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 136

Deed voor controle alle vier de knoppen omhoog om de ramen af te sluiten, de ramen gingen omhoog. Behalve links achter, deze ging naar beneden.
Linker achterruit gaat niet meer dicht. Het motortje er uit gehaald, zodat ik mijn achterruit handmatig dicht heb kunnen doen. Motortje werkt is een nieuw motortje. Draait ineens alleen naar beneden.
Wie weet wat dat zijn kan.

Scienic

Geplaatst door Scienic (0) , lid sinds 8 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1645) PRO, 8 maanden geleden

Accu min klem er even af en er weer op en kijken wat hij doet.

Scienic (0), 8 maanden geleden

Beste kaleido 1, dit had ik ook al geprobeerd, maar werkte ook niet. Dankje voor het meedenken. Helaas is het nog niet opgelost. mvg Scienic

Heino4267 (225), 8 maanden geleden

Als het motortje het doet, draait hij ook de andere kant uit (= raam dicht) als je de spanning omdraait.
Dat omdraaien van de spanning wordt geregeld door een raammodule.
Wat je moet doen is in de deur meten op de bedrading die de deur in komt of daar signaal aankomt als je het raam dicht doet (ja dus) en wat er gebeurt op de contacten als je de schakelaar voor omhoog indrukt. Als je dan een verandering meet zijn de schakelaars en bedrading in orde en mankeert er iets aan de module, meet je geen verandering, dan is de module waarschijnlijk in orde en mankeert er iets aan de schakelaars of bedrading.
In de praktijk is héél vaak sprake van 1 of meer gebroken draden in de kabelboom van de deuropening vande bestuurdersdeur. In jouw plek zou ik dáár het eerst gaan zoeken (= rubber tule om de draden even losmaken en opzij schuiven en alle draden goed inspecteren op zichtbare/voelbare draadbreuk).

    Bedankt Heino4267, ik ga er naar kijken - Scienic (0), 8 maanden geleden

Scienic (0), 8 maanden geleden

Bedankt Heino4267, ik ga er naar kijken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.