Renault Laguna: Probleem met koelvloeistoftemperatuur

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hai mensen,

Ik heb sinds kort na het overlijden van mijn vader een Laguna uit 1996. Het is een 1.8 Alize en een heerlijke auto om te rijden.
Nou heb ik vandaag mijn motor gewassen en wil de auto gaan rijden en de koelvloeistoftemperatuurmeter geeft heel hoog aan.
De fan slaat niet aan en sterker nog het temperatuurmetertje brand rood en het stop lampje brand.

Wie o wie kan me hiermee helpen

driggy

Geplaatst door driggy (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Als eeste alle stekkers even los en goed droog maken, haal wel even de massa-klem van de accu.

driggy (0), 15 jaar geleden

nou ik heb het geprobeerd de maasa-klem van de accu en alle sensoren maar er veranderd niets.. wat ik wel heb gemerkt is dat mijn koelleiding van boven warm is en die van onderen koud..
kan het zijn dat het mijn thermostaat is??

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Massa van accu naar chassis en van chassis naar motorblok controleren. Daarna andere elektrische contacten nakijken, begin dan maar bij de temperatuursensoren die in het blok geschroefd zijn. Check dan ook maar even het thermocontact dat op de radiateur zit. Als dit contact overbrugt is moet de fan inkomen en beginnen te koelen.

Motor wassen zou ik alleen maar met wat engine cleaner doen, helemaal schoonspuiten beter niet, veel connectoren zijn na verloop van tijd toch niet helemaal meer 100% dicht.

driggy (0), 15 jaar geleden

heb het gedaan maar jah helpt ook niet.., daarnaast heb de thermostaat vervangen nu heb ik een grotere probleem, want nu worden de leidingen helemaal nie koud en ook de koelvloeistof circuleerd niet naar mijn idee.
bovenop mijn thermostaat zit er een groene stekker die de temp meet en weergeeft die doet het prima alleen de koelvloeistof gaat niet rond..
nou weet ik het niet meer heeft er iemand een idee wat het kan zijn????????

markievandetuftufclub (0), 15 jaar geleden

heb je na het vervangen van je termostaat goed ontlucht......???????? Je leiding van je termostaat af moet warm worden en je onderste leiding van je radiator voert de koude koelvloeistof terug daarom het temp verschil. Controleer alle sensoren die een waarde meeten in je koelvloeistof of ze droog zijn................

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Waterpomp die niet meer rond gaat lijkt me het meest waarschijnlijke. Heb je na het starten een straaltje koelvloeistof in de koelvloeistofbak ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.