Renault Scenic: probleem met schakelen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 16

hallo,
Soms na tijdje als ik ergens voor moet stoppen krijg ik hem niet in ze versnelling. Als ik dan de auto uitzet en paar keer pompen koppelingpedaal en opnieuw start doet hij het weer.Koppelingsplaten zijn getest die was goed. weet iemand misschien het problee

Tosan

Geplaatst door Tosan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1445) PRO, 8 jaar geleden

Is hij hydraulisch ook in orde , dat de platen "goed" zijn wil niet zeggen dat het hydraulische systeem ook in orde is .

Tosan (0), 8 jaar geleden

ik zou het niet weten, garagae heeft gekeken en die zei dat er niks aan de hand is. Het is ook niet elke keer, soms gebeurt dit.
mvg, sandra

ofstone (0), 8 jaar geleden

Heb je het idee dat je koppelingspedaal lager staat dan normaal als het gebeurt?
Je kan dan proberen met de hand het pedaal omhoog te trekken, dan vult de koppelcylinder weer met olie.
Als je hem dus omhoog kan trekken, kan het zijn dat de hulpveer die de pedaal omhoog trekt stuk is of er niet zit. Staat me bij dat er een modificatie was aan de veer of een extra veer voor dit probleem.

e (0), 8 jaar geleden

in aller slechtste situatie dus als het erger wordt en heel vaak niet in versnelling gaat ,dan gaat het meestal bijna altijd wel om tenminste 2 versnellingen bijvoorbeeld op vernelling 2 en 3 waarbij de synchronisatie ringen die beide bedient denk ik ,versleten kunnen zijn ,en daarvoor moet je die ringen laten reviseren ,bij mij was het zo hij ging heel moeilijk schakelen ,na revisie via via is het nu tip top opgelost

Heino4267 (200), 8 jaar geleden

Ljikt inderdaad een probleem met de koppelingsbediening, niet met de koppeling zelf.

Die modificatie met die extra veer was als het koppelingspedaal helemaal onderin bleef liggen.

e (0), 8 jaar geleden

ik was gister toevallig bij een bedrijf waarbij ook een transmissie revieseur naast zat ,heb even voor de lol naar prijzen gevraagd en een vroegere probleem verteld dat mijn versnelling in zijn 1 en 3 moeilijk schakelde ,ik had het verholpen door te laten revieseren door andere synchronisatie ringen te laten plaatsen en voordat we dat deden hadden we ook al de schakelstang onder in de pook naar de bak gecontroleerd ,dat leek goed, dus bij die bedrijf hebben ze nu ook bij dergelijke mankementen hier ook gezegd ,eerst even de stang controleren ,wat je even op de brug kan laten doen ,dat is de eerste wat je moet doen

Safrane10698 (0), 8 jaar geleden

Is bij deze auto remvloeistof niet gedeelt met de koppeling. Even je remvloeistof niveau controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.