Renault Scenic: zoemend geluid vanonder dashbordkastje

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Mensen,

Ik heb hier een Megane Scenic waarbij een zoemend geluid komt, rechts onderin aan de passagierszijde. onder dashbordkastje. Het treedt op zodra de sleutel op contact gaat en je de motor start. Geluid blijft aantal seconden zoemen, dan hoor je een soort van klik klak achtige schakeling en dan gaat het gezoem verder. het stopt ook niet.
Als ik de sleutel (bij draaiende motor) iets verder draai dan stopt het gezoem, maar daarbij gaat de stroom van mijn radio en display klokje met temperatuur uit. Laat ik de sleutel los, dan is er weer stroom op de radio maar dan komt dat gezoem ook weer terug.
Ook als ik de sleutel lichtjes terugdraai maar zonder dat de auto uitgaat...ook dan stopt het gezoem (maar de radio e.d. heeft dan wel gewoon stroom)

Ik heb daaronder gekeken en er is een relais aldaar aanwezig maar waarvoor die dient weet ik niet. Misschien iemand een tip of ervaring hiermee?

Alvast bedankt voor het meedenken.

svaleras

Geplaatst door svaleras (100) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 8 jaar geleden

Rechts achter je dashbordkastje , zit je kachelventilatormotor , maakt deze niet het geluid.

svaleras (100), 8 jaar geleden

Hoi,
Nee die is het niet. Als de kachel uit is is de zoem er ook

svaleras (100), 7 jaar geleden

auto is weg inmiddels, oplossing niet gevonden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.