Renault Espace 2.016V: problemen met dashboardinstrumenten

Bouwjaar: 2000

Omschrijving van de problemen:
Nadat de motor is gestart gaat het rode lampje branden en schakelt de dashboardverlichting wisselend aan en uit. Daarbij wil de dagteller en totaalteller af en toe naar nul en weer naar de oorspronkelijke stand springen, soms naar een willekeurige andere stand. Ook de snelheidsmeter verschiet af en toe en het klokje ook. Na enkele minuten gaat het rode lampje definitief uit en is alles weer “normaal”, behalve dat in een aantal gevallen de dag en/of totaalteller niet meer op het werkelijke aantal gereden kilometers staat.

De verschijnselen treden alleen op nadat de auto meerder uren heeft stilgestaan en de motor koud is. Als de motor nog warm is treden de verschijnselen niet op!

Daarnaast werkt ook de afstandsbediening van de centrale vergrendeling niet, wel de vergrendeling via de knop in de auto. Hierbij dient opgemerkt te worden dat de afstandsbediening in de ene sleutel nog wel een tijdje werkte, maar na een nieuwe grote storing zoals hierboven beschreven nu ook niet meer werkt.

Kan iemand mij een verklaring geven voor deze verschijnselen?

tvisser

Geplaatst door tvisser (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Instrumentenpaneel defect, hierin zit tevens de ontvanger van de afstandbediening.

tvisser (0), 19 jaar geleden

Dank voor je reactie, maar hoe verklaart dit het definitief verspringen van de km-standen? Is er niet meer aan de hand?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.