Renault Twingo: raar aanlopend geluid

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

hallo allemaal!ik heb een renault twingo air 1.2 comfort uit 1998

auto start en rijd goed,alleen hoor ik na een tijdje rijden op snelweg een raar aanlopend geluid ergens voor.auto is nagekeken,en er werd mij verteld niks ergs.nu word het geluid erger,en heel hard.maarf niet op korte stukjes of koud rijden.ook maakt de motor een piepend geluid wat weg is als ik koppeling in trap?
ik las hier en daar over vet wat uit aandrijfas is?zou dat het kunnen zijn?als ik bocht maak hoor ik ook ratelen,kraken?verder rijd de auto goed.het lijkt me vreemd dat dit geen kwaad kan?
de monteur die gereden heeft hoorde wel iets,maar niet erg zij hij.
hij heeft alleen kort gereden,en het probleem is na langer rijden.
in alle versnellingen bij alle snelheden.als ik het stuur naar links of rechts beweeg,is het soms even weg of minder.
ik heb de auto net,en heb er 3000 euro voor betaald,maar geen garantie.is dit een redelijke prijs vinden jullie?alvast bedankt voor het meedenken.met vriendelijke groet,burns

burns

Geplaatst door burns (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Waarschijnlijk zijn het je voorwiellagers of je aandrijfassen.
Je geeft aan dat het erger wordt bij een flink eind rijden. Dat zou meer richting aandrijfassen ("homokineten") wijzen. Je monteur kan in elk geval controleren of alle vier de rubberen aandrijfas-hoezen nog heel zijn. Als er eentje kapot is kan je de as soms nog redden door nieuw vet + nieuwe hoes.

De lagers kan je controleren door het wiel op te krikken en te controleren of er speling op het wiel zit. Ook mogen de lagers geen rare geluiden maken als je het wiel met de hand flink ronddraait.

harnak (0), 13 jaar geleden

Kwam in die jaren wel voor dat er te weinig vet in de homokineten zat bij renault hadden we een speciale naald om door de hoes te prikken en er vet in te spuiten.

aart1706 (0), 12 jaar geleden

Heb dit jaren geleden gehad met een golfje Dat bleek een meedraaiende drukgroep te zijn Dit zit bij je koppelingsplaat. Je zei nl dat het weg was als je de koppeling indrukt. Dat komt omdat hij dan niet meer meedraait met de koppelingsplaten Dit gebeurt door wrijfenergie en dit is voor zover ik weet niet schadelijk Drukgroep vervangen dus als je niet van geluidjes houdt.
Denk ik.......Ik hou een slag om de arm LOL

RPJdeWeert (0), 12 jaar geleden

meedraaiende drukgroep? Dat vind ik niet vreemd voor iets wat vast op het vliegwiel gemonteerd zit....... Ik zou het schokkender vinden als de drukgroep NIET meedraaide, haha. Ik denk dat je het drukLAGER bedoelt...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.