Renault Espace: Radio functioneerd niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 v6

Ik heb reeds een Espace 1998 overgenomen die nog in zeer goede staat verkeerde alleen zijn er kleine dingen die er spelen, zoals met alle electronische bestuurbare auto's denk ik :)

Ik heb een radio-CD speler ( 6 cd wisselaar ) met een afstandsbediening die niet aan gaat . . .

Ik heb geen boekjes bij de auto gekregen dus wist ook niet hoe ik de radio kon activeren, maar ben er laatst achter gekomen dat ik de knop op het stuur min. 2 seconden ingedrukt houden om de radio aan te zetten, maar dit werkt niet en ik heb nu nog steeds geen radio. De afstandsbediening heb ik ook alle knoppen 2x geprobeerd, but still no joy.

Heeft iemand dit eerder gezien en weet je het antwoord ....

WillC

Geplaatst door WillC (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

Misschien een zekering.
Deze bevinden zich onder een luik op de grond aan passagierzijde vooraan.
Er staat meestal een overzicht met daartussen de radiozekering

mvg

WillC (0), 13 jaar geleden

Maar is er af te lezen in dit panel wat, wat precies is

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

bij sommige modellen van renault zit er nog een vliegzekering onder de asbak (of een andere plaats achter dashboard). Mogelijk bij de Espace ook.

WillC (0), 13 jaar geleden

Ik heb nog niet eens kunnen vinden waar het paneel zit gemonteerd en het document is ook niet al te duidelijk. ( het is in het Duits en de technische termen zijn mij nog niet al geheel duidelijk )

WillC (0), 13 jaar geleden

Ik heb het paneel gevonden en opengelegd . . . daar eenmaal in gekeken leek het er in eerste instantie op dat de zekering voor de Radio/CD-speler niet eens was aangesloten. Dus ik kon ook niet duidelijk aflezen welke amp zekering ik kan plaatsen. Mij is verteld dat het standaard op 5 tot 10 amp kan werken en als ik 7.5 er in zou doen dat het ook zou kunnen werken.

Ik had een enkele 10 amp beschikbaar in mijn extra additionele zekeringen vakje op het paneel maar ook dit heeft niet gewerkt althans . . . na het plaatsen van de zekering en de auto te starten en daarna de Radio knop weer minimaar 2 seconden in houden om te activeren maar doet gewoon niets.

rico1047 (0) PRO, 13 jaar geleden

radio zit rechts onder de stoel in de vloer

WillC (0), 13 jaar geleden

En hebben wij het dan over de stoel van de bestuurder of die van de bijrijder.

De garage meldde mij dat ik deze onder de bijrijderstoel kon vinden, maar als ik 'm niet voor service zou langsbrengen zij mij ook niet konden helpen met het verwijderen van de stoel. Doormiddel van Torx schroevendraaiers de stoel los gekregen maar er zit een rooster onder de stoel die vast zit aan de vloer, en ik kan niet echt een radio binnen in dit rooster vinden....

rico1047 (0) PRO, 13 jaar geleden

zit hij erwel in dan?

WillC (0), 13 jaar geleden

Dat vraag ik me ook af dan, want ik kan m niet vinden maar de CD-wisselaar zit er wel gewoon netjes in . . . .

Ik neem ook aan dat als je dat vraagt dat ik deze idd onder de bijrijderstoel moet vinden. Mmmm

Het display op mn Dash geeft gewoon aan dat het device op OFF staat dus volgens de dealer heeft het apparaat wel contact, maar of dat dan net weer de Radio is of juist die wisselaar die die informatie geeft??? Joost mag het weten.

Ik weet in ieder geval dat het er een rooster onder de stoel zit die vast zit met daaronder wat electronische draadjes, en dat ik tot op dit moment nog steeds geen radio gevonden heb.

Kan het zijn dat de radio niet rechtstreeks onder het rooster zit maar nog een gedeelte verder is verplaatst tegen evt. lekkages ???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.