Renault Grand Espace: Automaat reageert traag, bij afdalen remt hij niet af

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2

Kortgeleden deze Grand Espace initiale gekocht, na laten kijken bij Renault garage. Hiervoor geen ervaring met Espace en weinig ervaring in het rijden met een automaat. Deze automaat reageert mijns inziens behoorlijk traag en bij afdalingen remt hij niet of nauwelijks af als ik hem uit de automaat en in een versnelling "vastzet".
Iemand een goed advies?

Herman49

Geplaatst door Herman49 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Wat reageerd er precies traag aan de bak? En in welke versnelling zet je de bak bij het afremmen, onthoud dat de espace een zware auto is en flink doorduwd.

Herman49 (0), 13 jaar geleden

Alvast bedankt voor je snelle reactie.
De bak reageert traag op gas geven, je drukt het gaspedaal (beschaafd) in en dan voor je gevoel na een halve minuut, maar in werkelijkheid natuurlijk korter, gaat de auto pas op gang komen. Ik heb wel in andere automaten gereden, waarbij de auto snel en adequaat reageert, maar bij deze is het te traag.
Natuurlijk is de Espace zwaar en duwt door, maar hiervoor had ik een Seat Alhambra die weliswaar iets lichter is, maar veel beter op de motor afremde. Als ik de bak van de Espace in 3 of 2 zet merk ik geen verschil, pas als ik verder terugschakel naar 1 lijkt het alsof ik behoorlijk op mijn rempedaal ga staan, omdat dán pas de wagen merkbaar vertraagt. Bij 3 of 2 gaat hij steeds harde lopen op een helling en dat is in mijn huidige woonland Portugal toch wel lastig.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Meestal bij traagheid is olie peil van de bak niet in orde. Dit kan je zelf niet controleren, moet je laten doen bij de dealer of een automaatspacialist.
Bij de tweede versnelling moet de auto al flink afremmen. Ik heb zelf de zelfde motor/bak combi maar dan in de laguna en die reageerd direct op het gaspedaal.
Ik zou beginnen met olie peil controle.

Herman49 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Zo zie je maar weer dat er behoorlijk verschil zit in kwaliteit van garages.
Ik heb dit probleem speciaal benoemd bij de Renault-garage. Je weet wel, zo'n garage die wél duur is, maar niet goed lijkt te luisteren naar het probleem, waardoor je meermaals terug moet :-) !
Die zeggen dat ze het gecontroleerd hebben en dat alles werkt naar behoren totdat ik weer in de bergen zit (geluklkig nog zónder caravan) en dan werkt het weer niet. Ik krijg al bijna spijt van mijn aankoop.

Herman49 (0), 13 jaar geleden

Alle meedenkers hartelijk bedankt. Ik ben opnieuw terug geweest bij dezelfde Renault dealer en heb een klacht ingediend. Nu constateerden ze dat er wat te weinig olie inzat, maar dat loste het probleem echter niet op. De versnellingsbak moet worden vervangen.
Verder vertelden ze me dat ondanks dat op het kentekenbewijs als bouwjaar 2007 was vermeld de auto al op 26-08-2004 ! een kenteken had gekregen en in dec. 2006 al 120.000 km. had gereden. En dat terwijl ik hem kocht met 82.000 km. op de teller.
Ik ga nu het koopcontract trachten te annuleren en als de verkoper niet meewerkt ga ik een advocaat inschakelen, want beide zaken rieken duidelijk naar een misdrijf!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.