Renault Megane: Rammelend geluid bij wegrijden en stoppen.

Bouwjaar: 1998

Renault megane coupe 1.6e, bouwjaar 1998

Sinds kort heb ik een onregelmatig rammelend geluid als ik begin op te trekken in de 1e versnelling en voordat ik tot stilstand kom. Ook bij het rijden over een drempel (lage snelheid)is het hoorbaar. Vanmiddag even bij de dealer langs geweest. De monteur dacht aan de schokdemper links voor. Doch als ik druk iut oefen op de linker zijde, veert hij niet na. Ook stuitert de auto niet na op een drempel, duikt niet bij het remmen en is niet gevoeliger voor zijwind.
Zou het te maken kunnen hebben met de veer/veerpot? Of heeft iemand andere suggesties?

Alvast bedankt!
Vriendelijke groeten,

Cornell

Megane7627

Geplaatst door Megane7627 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

remco9387 (0) PRO, 18 jaar geleden

Veerpootlagers zijn vaak de boosdoener, vervang deze is.
Succes.

Megane7627 (0), 18 jaar geleden

Vandaag heeft met mijn buurman even naar mijn auto gekeken.
Er zat veel vet op de rechter voor velg. Er bleek een losse aandrijfhoes te zijn, waar het vet vandaan kwam. De klem die deze hoes op zijn plek dient te houden was gebroken.
NB! Ook als je scherp instuurt, neemt het rammelen iets toe.
Zou het rammelen ook hier mee te maken kunnen hebben???
Alvast bedankt!

tonny11609 (0) PRO, 18 jaar geleden

ja

DirtyHarry (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat je homokneet kapot is en als je hoes ervan gescheurt is, komt hij niet door de APK. Als je scherp instuurt en meer gas geeft neemt de rammel toe denk?

Megane7627 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie antwoorden. Ik laat na mijn garage-afspraak eind deze week even weten wat er uiteindelijk aan gedaan is.
Bedankt en groeten,
Cornell

Megane7627 (0), 18 jaar geleden

Gelukkig viel het allemaal mee. Voordat hij de hoes met een klem weer vast gezet had, heeft de monteur er weer nieuw vet in gedaan. Het rammelende geluid bij optrekken en stoppen (dus bij echt lage snelheden)was even een zoektocht (45 minuten), maar was opeens weg toen hij de binnenzijde van de rubbers van de aandrijfas met een bepaalde siliconen vloeistof in gesmeerd had.
Blijkbaar ontstond het rammelende geluid alleen bij die frequentie die hoort bij die lage snelheid.
Nog bedankt voor jullie reacties!!!!
Groeten, Cornell

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.