Renault Megane: Startproblemen

Bouwjaar: 2002

Het gaat om een Reanult Megane Break, automaat, benzine/LPG.
Er staat iets meer dan 100.000 km op de teller. Het afgelopen jaar heb ik 1x met panne gestaan. Oorzaak: bobines. Blijkt dat bobines een bekend euvel is voor de Megane, volgens de garage.
Daarnaast waren er startproblemen, die erger zijn geworden, wat betekent dat bij een koude start af en toe de auto pas bij een 3e keer aanslaat, maar het komt veel vaker voor dat hij niet start als ik na 10-15 minuten gereden heb, het kontakt heb verbroken, en ik start weer, de auto niets doet. Pas na een kwartier of half uur start hij weer. De garage kan niet vinden wat het is. Mijn vraag is: herkent iemand ditzelfde probleem en wat kan de oplossing zijn?
Alvast bedankt!

eijsinga

Geplaatst door eijsinga (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je hem al uit laten lezen bij de dealer?
lijkt mij een bdp gever die defekt is!

mvrgr dennis.

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

idd bdp sensor

eijsinga (0), 18 jaar geleden

Hartelijk dank voor de tips. De laatste twee weken heb ik geen problemen meer met het starten ondervonden. Ben dus nog niet naar de dealer geweest. Mochten er weer startproblemen ontstaan dan zal ik de tips zeker overbrengen aan de dealer. De auto was wel uitgelezen en toen hebben ze het probleem niet kunnen vinden.
Met vriendelijke groet,
Rinske Eijsinga

eijsinga (0), 17 jaar geleden

De Renault megane heeft op dit moment geen startproblemen meer. De BPD sensor is schoongemaakt. Bij het uitlezen van de auto was alles prima. Bedankt voor het advies.
Eijsinga

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.