Renault Scenic: Rammelende auto (echt schudden!)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Sinds net heb ik een probleem met mijn Megane Scenic (2.0 RXi) uit 2001. Na een ritje van +\- 100 km begon ik te merken dat de auto raar deed. Dit gebeurde overigens plotseling. Tijdens het gas geven, ook met koppeling in, hapert de auto. Dus ook met een rijdende auto, ook dan merk ik dat er iets niet klopt en maakt de motor een rammelde indruk. Toen ik even later helemaal stil stond merkte ik dat de hele auto was aan het schudden. Heb hem langs de kant gezet en bij het uitstappen viel mij het geluid van de uitlaat op. Het leek even alsof ik een zware diesel had?! Ook schudde de hele uitlaat, van voor tot achter. Onder de kap merkte ik dat de ook de motor flink aan het schudden was. Heb toen gas gegeven, hendeltje op de motor, en merkte dat hierbij een sissend of zuigend geluid vrijkwam (leek erg op een turbo zeg maar). Iemand enig idee? Auto heeft 146.000 gereden en riem is vervangen bij 128.000.

Alvast bedankt!

grt Stan

stanortmans

Geplaatst door stanortmans (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Sissend geluid zal wel van een lek ergens komen. Schudden komt waarschijnlijk omdat mengsel volledig van slag is.
Gecombineerd is dan de 1e gedachte dat de uitlaat aan het begin lek is en dat daardoor de lambdasonde verkeerd aan geeft.
Kan ook zijn dat de uitlaat (katalysator) verstopt is.
Gaat er geen lampje branden of knipperen?

renault-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

wat dacht je van een bobine stuk.....

stanortmans (0), 14 jaar geleden

Nee, er gaat geen lampje branden. Dat vind ik juist het rare. Bobine is ook mijn eerste gedachte zelf. Dat sissende geluid kan best een lek zijn, maar een lek is toch nooit goed? Heb trouwens niet het idee dat dit te maken heeft met onregelmatige motor. Heb net klein stukje gereden en lijkt alsof hij op 3 cil. loopt. Heb dit met andere auto ook gehad (BMW) maar deze rammelde echt niet zo als de Scenic nu doet.

renault-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

sissen komt omdat deze nu lager stationair loopt

Nabil B (0), 14 jaar geleden

Ik had exact hetzelfde probleem danwel zonder gesis dan bij een clio 1998 zitten 2 bobines en 1 daarvan was stuk.
Bobines 1 voor 1 losnemen en kijken wat er gebeurt ;) kan je de bobines eventueel uitstellen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.