Renault MEGANE SCENIC: rechter voor raam werkt niet.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: F4R 17, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Beste mensen
mijn rechter voorraam van mijn Renault scenic werkt niet, ik heb alle stekers zowel rechts voor als links gecontroleerd zonder resultaat.
Nu wil ik het een en ander door gaan meten maar het ontbreekt mij aan een Elektrische schema, nu is mijn vraag kan iemand mij aan zo een schema helpen, of heeft iemand nog een andere oplossing.
Ik zou U er zeer dankbaar voor zijn.
Vriendelijke groet Jan Kooij.

jankooij

Geplaatst door jankooij (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

De vraag is allereerst of het raam wel werkt als je zelf stroom op de module zet. Dus deur open maken, stekker van de motorprint af halen en 12 Volt op de print zetten. Als je de 12 Volt omdraait, moet de motor de andere kan op lopen (= omhoog/omlaag).
Als dat ook niet werkt, is de motor of de printplaat kapot en daarover is op dit forum al veel geeschreven.

jankooij (0), 6 jaar geleden

Beste Heino
Dank Voor je reactie, je opmerking is natuurlijk geheel juist, maar het lijkt er op dat ik bij de schakelaar geen spanning heb, vandaar mijn vraag om een schema.
er zitten nogal wat kabels bij de schakelaars waar ik de betekenis niet van weet.
Maar als ik geen schema te pakken kan krijgen ga ik dat zeker doen.
Vriendelijke groet en dank Jan Kooij.

Forum Moderator (0), 6 jaar geleden

Ik heb je een mail gestuurd met wat info Jan.

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

En let er op dat deze systemen niet altijd spanning-gestuurd zijn, maar vaak ook massa-gestuurd. Dat houdt in dat het niet meten vvan spanning, tóch een werkend system kan opleveren.

jankooij (0), 6 jaar geleden

Beste allen
Heel er bedankt voor voor deze wijze raad en schema's ik heb hier echt heel veel aan, ik ga hiermee aan de slag helaas niet dit weekend wand ik heb nu geen tijd maar volgende week ga ik er mee aan de slag, en laat zeker weten of het gelukt is.
Nogmaals veel dank voor de info.
Vriendelijke groet Jan Kooij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.