Renault Megane: recirculatie klep

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Ik heb ook het probleem van een tikkend geluid, dit is al aan wezig bij het op contact zetten. Nu is het me duidelijk geworden dat dit een bekend probleem is. Als oplossing wordt steeds het bewuste stekkertje genoemd. Mijn auto heeft airco, hierdoor kom ik niet bij het bewuste stekkertje. Kan iemand me een "snelle" en deugelijke oplossing aanbieden? Eventueel een foto of dergelijk? Ga a.s. maandag op vakantie en wil graag zonder tik op weg.

André

classic-dre

Geplaatst door classic-dre (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Andre379 (0), 15 jaar geleden

Plastic kap onderaan de ruit demonteren, dan kan je er makkelijk bij zit bij de bestuurderskant

classic-dre (0), 15 jaar geleden

deze kap heb ik gedemonteerd maar ik kom nog steeds niet bij het stekkertje of motor. Moet ik verder nog wat demonteren? Ik heb namelijk het vermoeden dat de airco in de weg zit.

Andre379 (0), 15 jaar geleden

Volgens mij moet je er zo bij komen, heb hetzelf ook een keer gehad en was zo gebeurd .

janneman 1968 (0) PRO, 15 jaar geleden

nee je komt er niet bij de verdamperhuis van je airco zal uitgebouwt moeten worden en als je dat doet moet je airco leeg en kan je beter ook de klep los vervangen want de vertanding is kapot van deze klep

Andre379 (0), 15 jaar geleden

Ik heb met een megane 1 phase 2 het stekkertje van de recirculatie los kunnen halen. Dat weet ik zeker heb er speciaal nog op gelet dat ie open stond, misschien is phase 1 anders?

classic-dre (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor jullie respons. Ik heb het bewuste stekkertje gevonden. Deze zat verborgen naast de accu (bijrijderskant), onder de motor van de ruitenwissers. Dus niet op de kachel unit, zoals vaak is aangegeven. Was even puzzelen maar gelukkig opgelost. Ik ben er achter gekomen dat het vervangen van de tandwielen/motor een groot project gaat worden. Dit ga ik nog wel een keer vervangen als er een probleem met de airco is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.