Renault Master: rem schijven vervangen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 dti

ik wil graag de rem schijven vervangen maar krijg de wielnaaf niet e van de as , met hoeveel geweld moet zo iets gebeuren er zit geen abs op , of is er speciaal gereedschap voor nodig wie weet mij te helpen

Geplaatst door

ome-fred (0)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Volgens mij zit de schijf met 1 of 2 torx boutjes vast, en hoeft de wielnaaf er niet van af.....

RPJdeWeert 0

13 jaar

er zitten wel zes bouten door de wiel naaf en dan licht de rem schijf achter de wiel naaf los maar dan ..... zit de wiel naaf in de weg en krijg deze met geen mogelijkheid los .
ik weet niet hoeveel geweld je moet gebruiken , dat er een wiel lager kapot zal gaan is geen probleem een nieuwe is zo gemonteerd onder de pers , maar de wiel naaf dat is een probleem die zit in de weg

ome-fred 0

13 jaar

Bedoel je niet de remklauw support?

Die moet je er ook idd af halen, daarna met de hamer een paar flinke tikken achterop de remschijf en dan komt hij los.
Ik heb zelf een keer een remschijf gehad die zat zo vast geroest dat ik de schijf krom heb geslagen bij het los maken. (ter illustratie hoe vast ze kunnen zittten)

Safrane10698 0

13 jaar

juist de remklauw support , wat zit dat ding verschrikkelijk vast .

ik zal de remschijf weer vast zetten en dan met een zware bank hamer het proberen , anders weet ik het ook niet .

heb wel meer remschijven vervangen maar dat ze zo vast konden zitten , het is niet te filmen , ga zo er mee bezig , jullie horen van mij hoe het is gegaan .

ome-fred 0

13 jaar

nou ik heb de rem schijven er op zitten en alles zit weer vast , geen ruimte op de wiel lagers , maar wat zat dat vast niet normaal .

de bus remt weer als nieuw , je kunt wel goed zien dat dit toch een beter merk is als andere soorten busjes , had eerder citoen maar die waren veel makkelijker los te halen
zijn in alles wat slapper , over zo'n master bus danheb je het over de master , echt wat mooi rijden mijn persoonlijke mening

maar een ieder bedankt voor de reacties

mvgr ome Fred .

ome-fred 0

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.