Renault Clio: Remkrachtverdeling achterwielen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo Allemaal,

Ik heb een probleem met onze clio.

Vandaag op APK en werd afgekeurt op een verschil van 50% op de remkracht op de achterwielen.
Zodoende ben ik eens thuis gaan kijken en bleek dat 1 van de twee achterwiel remcilinders lek was. Zodoende de betreffende remcilinder vervangen zoals het hoort en terug naar het APK station, daar bleek echter dat het probleem niet verholpen was!!

Nu heb ik bij het vervangen een behoorlijk wat olie van de remsegmenten en trommel moeten opruimen en tevens alles gereinigd met remreiniger. Zou het kunnen dat door het reinigen de remkracht op dat wiel tijdelijk iets minder is.... ik vergelijk het even met het vernieuwe van remblokken, dat duurt ook even voordat je weer een 100% goede remwerking hebt?

Goed, ik hoop dat iemand hier me hints in de juiste richting kan geven...

Alvast bedankt!

Philippefeij

Geplaatst door Philippefeij (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 17 jaar geleden

Alles goed ontvetten en afschuren. Tevens helpt het wel eens om de remtrommels te wisselen van links naar rechts. En goed ontluchten, natuurlijk.
En anders zullen er nieuwe voeringen op moeten als blijkt dat de remvloeistof te ver ingetrokken is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.