Renault Clio: serv lampje renault clio 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 14

Hallo ik heb hier een renault clio uit 2003 en dat lampje met serv blijf branden,(en het lampje van de airbag)de accu is losgeweest ,is dit een aanduiding dat hij toe is aan een beurt zoals bij zovele auto,s en zo ja hoe zet ik dit weer uit ??of moet dit bij de dealer gebeuren B.V.D

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

20 Reacties

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Als het airbag-lampje brandt dan moet je toch ff naar de dealer om uit te laten lezen. De combinatie van service- en waarschuwings lamje duidt op een storing.

w_vahl (0) PRO, 17 jaar geleden

je kan proberen een beetje met de stekkers onder de voorstoelen te frommelen, meestal zijn die de oorzaak namelijk, gaat het lampje dan uit dan weet je gelijk waar de storing zit. De stekkers onder je stoelen moeten dan doorgesoldeert worden. Laat dit wel door de dealer doen wegens ontploffingsgevaar van de airbags. De rekeneenheid moet eerst vergrendeld worden. Ga ook niet zelf te stekkers los en vastmaken, frommelen is genoeg, veiligheid boven alles!!!!!!!!!!!!!!!!!

Je servicelampje brandt omdat het airbaglampje brand.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

om een airbag af te laten gaan, daar heb een aantal factoren bij nodig, alleen door rommelen aan stekkers is onvoldoende om een airbag te laten ploffen, wel kun je daarmee een storing veroorzaken die later gewist zal moeten worden. verstandig is altijd de accuklem te verwijderen allvorens te gaan werken aan een airbagsysteem.

paul,

w_vahl (0) PRO, 17 jaar geleden

en door los en vastmaken van stekkerverbindingen en het veroorzaken van piekspanningen, het tegelijk doorknippen van twee draden, en dat soort dingen. En de computer meet de weerstanden van de verschillende systemen waardoor de storingen niet meer zichtbaar zijn op het dashboard maar als geweeste storing in het geheugen worden opgeslagen. Het losmaken van accu's is meestal onhandig omdat je dan dingen kwijtraakt en radiocodes enzo alleen bij de dealer worden opgeslagen of bij renault maar dat kost geld om op te vragen en je ramen e.d. opniew moet inlezen. niettemin ook verstandig, maar frommelen aan stekkers is het enige wat je als particulier zou moeten doen. Niks losmaken, niks vastmaken. Maar je hebt wel gelijk paul, maar toch uitkijken. Ik waarschuw liever... en als je de accu losmaakt zie je niet of de storing verdwijnt door het frommelen.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

en door los en vastmaken van stekkerverbindingen en het veroorzaken van piekspanningen

quote

van piekspanning is geen sprake, destemeer de auto op dat moment van het contact af staat.

paul,

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

maar ben het met je eens, indien men er geen of weinig verstand van heeft.... ''AFBLIJVEN'' een airbag kan letsel voorkomen maar ook veroorzaken.

paul,

w_vahl (0) PRO, 17 jaar geleden

en zo kunnen we nog wel effe doorgaan, hahahahahaha. Als de auto van contact af is zie je niet of de storing verdwijnt!! Maar laat de auto maar gewoon uitlezen, dan zijn we hier ook klaar. Paul je bent een goede meedenker. Ik hoop dat de topicstarter iets aan ons heeft gehad. Fijne avond allemaal

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=w_vahl]en zo kunnen we nog wel effe doorgaan, hahahahahaha. Als de auto van contact af is zie je niet of de storing verdwijnt!! Maar laat de auto maar gewoon uitlezen, dan zijn we hier ook klaar. Paul je bent een goede meedenker. Ik hoop dat de topicstarter iets aan ons heeft gehad. Fijne avond allemaal[/quote]
wauter je kunt wel lachen maar dat veranderd niks aan de zaak, ik citeer jou denkwijze (Als de auto van contact af is zie je niet of de storing verdwijnt!!) ?? op of van het contact maakt geen verschil. je kunt rommelen aan stekkers, noem maar op. indien er een storing aanwezig is en ook wordt gevonden blijft deze storing actief... tot deze wordt gewist. het is dus niet zo, waneer de storing is verholpen, het lampje (storing) zich automatisch hersteld.....

je moet het maar snappen...... wouterrrrrrrrrrrr

paul,

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Hmmmmm. Een airbagstoring kan wel opgelost worden maar het storingslampje van deze storing moet wel degelijk gereset worden, omdat de storing ook voor monteurs later nog belangrijk kan zijn om te weten. Dit heeft te maken met de veiligheid van de bestuurder. Er kan een leven vanaf hangen dus het is niet zomaar een kwestie van zorgen dat het lampie uit is, de storing moet ook daadwerkelijk gemaakt worden.

Trouwens, een airbag kun je niet 123 af laten gaan door aan de draadjes te morrelen. Gelukkig niet zeg, schei uit! Je zal me daar zo'n vette plofzak voor je kanus krijge......of niet dan Jerry?

Sytze

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

Iedereen bedankt voor het meedenken,ik heb morgen een afspraak bij de dealer even kijken wat het is ,jullie horen nog van mij,en wat betreft ploffen van airbags door rommelen met draadjes lijkt mij onwaarschijnlijk er worden er dagelijks ik weet niet hoeveel uit auto,s gestolen anders denk ik dat die dieven het zo zouden hebben afgeleerd als je ineens zo,n zak in je smoel krijgt hahaha

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

PPPFFFFF ik ben vandaag bij de dealer geweest,het blijkt dat hij een aanrijding heeft gehad waardoor de linker stoel airbag is uitgeploft hierdoor hebben ze een andere stoel geplaatst,maar de veiligheidsgordel vergrendeling was ook geactiveert en naar binnen getrokken,had ik totaal geen erg in maar inderdaad die zat 10 cm verder naar beneden als de andere,en die was niet vervangen,dus een andere erop maar de storing kon nog niet verholpen worden nu blijkt dat ook de airbag computer vervangen moet worden omdat die dus ook op een of andere manier geactiveert is geweest door die aanrijding en die storing doorgeeft op het dashbord,dus ook een nieuwe computer erin toch alles bij elkaar een +- 500 euro ,lekker zeg even een kleine aanrijding en kost klappen geld,wel een les als je een auto koopt met als verhaal <<<< de accu is losgeweest >>>>en daardoor gaat het airbag lampje branden en moet je even laten resetten bij de dealer,kleinigheidje,jaja

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Waar heb je hem gekocht, particulier of handelaar?

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

Hoi ik had met de handelaar afgesproken dat de koop doorgaat als hij even het lampje laat resetten,(gelukkig dat ik niet meteen beslist had)en zodoende komt dit wel goed hij is zelf vanmiddag meegeweest naar de dealer,en had dit natuurlijk ook niet verwacht of geweten een les voor allebei.

Megane20 (0), 17 jaar geleden

De eerste handelaar die een schade over het hoofd ziet moet ik nog tegenkomen.
Laat in ieder geval de uitlijning controleren om de kijken of de wagen nog"recht"is.
Zoniet, dan kun je je beroepen op de colportagewet en de koop ongedaan maken.
Moet wel binnen 8 dagen.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Knap lullig allemaal.......pas op dat je nu een "meer passender" prijs voor de auto zou moeten betalen. Je ging van een schadevrije auto uit, en dat gaf de verkoper zelf al aan. Dus ff opnieuw om tafel. Ik denk wel dat het soms verstandig kan zijn om iets meer te betalen en een auto bij een autobedrijf te kopen. Hoef je ook niet steeds naar de dealer voor uitlezen en een reset.

Sytze

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

Hoi,Megane 20,,wat die colportage wet betreft,dat zal best wel maar dan moet die handelaar wel gerigistreerd staan als handelaar maar als je hem particulier koopt van iemand die hem zomaar koopt en probeert een beetje winst te maken,zo.n tussenhandelaartje of gewoon particulier die af en toe een wagentje verkoopt wordt dit natuurlijk een ander verhaal,en ik heb hem bekeken de schade is echt beperkt,alleen volgens de dealer flappen die airbags vrij snel eruit.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou, boel resetten en dan eerst maar es gebruik maken van dat wagentje. Waarschijnlijk is het ook de duurste niet geweest, vermoed ik.

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=sytze]Hmmmmm. Een airbagstoring kan wel opgelost worden maar het storingslampje van deze storing moet wel degelijk gereset worden, omdat de storing ook voor monteurs later nog belangrijk kan zijn om te weten. Dit heeft te maken met de veiligheid van de bestuurder. Er kan een leven vanaf hangen dus het is niet zomaar een kwestie van zorgen dat het lampie uit is, de storing moet ook daadwerkelijk gemaakt worden.

Trouwens, een airbag kun je niet 123 af laten gaan door aan de draadjes te morrelen. Gelukkig niet zeg, schei uit! Je zal me daar zo'n vette plofzak voor je kanus krijge......of niet dan Jerry?

Sytze[/quote]
heb er nog steeds last van.
maar die witte jas zei het geheugen komt grotendeels weer terug met de tijd
en de plastische chirurg kan ook veel.
zeg mn vriend :kan je eindelijk is een knappe kop krijgen,

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

Nog effen een vraagje wat verbruikt zo,n cliootje eigenlijk 1.2i 8 kleppen

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

1 p 12 moet kunnen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.