Renault Grand Espace: remlichten werkend niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4RA7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Mijn remlichten werken dus niet meer. Eerder schade gehad aan trekhaakstekker, waardoor remlichten gingen mee knipperen met richtingaanwijzer. Tijdje mee doorgereden maar merkte dat remlichten het niet meer deden. Trekhaakstekker losgemaakt. Alle lampen in de unit werken behalve het remlicht onderdeel. Mijn vragen: 1)hoe kan ik de lichtunit zelf doormeten. 2)Op welke polen van de stekker meet ik het remlichtsignaal (knipperlicht, achterlicht en achteruitrijlicht kan ik meten), mocht de remlichtschakelaarkapot zijn, 3) blijven de remlichten branden als deze schakelaar kapot is, 4) hoe kan ik de remschakelaar bereiken en verwisselen?

Ik hoop dat iemand me kan helpen de storing te lokaliseren.
Alvast bedankt!

jaapjan

Geplaatst door jaapjan (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RPJdeWeert (0), 8 jaar geleden

1: Multimeter of simpele spanningzoeker voor 12V
2: Dat hangt af van welke stekker je hebt, 7-polig of 13-polig. Maar maakt niet uit, als je iets op het rempedaal legt moet je spanning meten op één pool
3: Nee
4: Remlichtschakelaar bevindt zich onder het dashboard, boven bij het rempedaal.

Is je zekering niet gewoon stuk?

jaapjan (0), 8 jaar geleden

Hoi RPJdeWeert,

Ik heb alles kunnen doormeten en de kampunit gecontroleerd met een accu lader. De unit werkt. Daardoor kwam ik er ook achter op welk pinnetje het remlichtsignaal binnenkomt. Daarop in de auto het stekkertje doorgemeten, geen spanning. Wel spanning op de overige signalen (achterlicht, achteruitrijlicht, knipperlicht). Ik kan geen kapotte zekering vinden is die er apart voor een espace iii?

Zowel links als rechts loopt er een kabelboom naar voren. Op beide stekkers wel spanning op verlichting maar niet op het remlicht onderdeel. Zowel links als rechts dus geen spanning.

Als de remschakelaar kapot zou zijn, is deze dan bereikbaar zonder het verwijderen van het dashboard, en zo nee welke delen en hoe kan ik deze dan het beste verwijderen?

Alvast bedankt.

kaleido 1 (1900) PRO, 8 jaar geleden

Heb je ze ook doorgemeten , de zekeringen , visueel is het soms slecht te zien.
Schakelaar zit bij je pedaal , misschien afdekkapje weg halen , maar kun je in principe zo bij.
Wel door de knieen natuurlijk of op de rug er onder.

jaapjan (0), 7 jaar geleden

Tijdje terug is het vervangen gelukt hoor. Lastig bij te komen omdat het dashboard tot ver naar beneden doorloopt. De oude bij het eruit halen kapot gedrukt, ging daarna een stuk makkelijker (je moet namelijk van boven naar beneden eruit drukken). De nieuwe erin ging eenvoudiger. Twee dashboard delen ter hoogte van het pedaal met een schroefje van elkaar losgemaakt zodat ik ze uit elkaar kon duwen en er zo precies tussendoor kon kijken. Ik kon zo precies zien hoe hoog ik moest door duwen.

Bedankt voor de info. Een reparatie van ca. €7,-

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.