Renault Grand Espace: Slecht stationair en stoten bij deellast

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 3500, Vermogen (kw): 177

Hallo medetechneuten,

Ik ben bezig met een hele vervelende storing aan een renault espace 3.5l v6.
Deze auto loopt zeer slecht stationair/slaat af en stoot ernstig bij rijden in deellast, vollast trek de auto zoals het hoort.

Er staan geen storingen opgeslagen en hierdoor heb ik besloten eerst een viergasmeting te doen. Hieruit blijkt dat de auto veel te arm loopt en dat word ook zo gemeten door de de lambdasondes. Mijn eerste indruk was dat de auto valse lucht zuigt ergens maar dat verklaard niet het harde stoten bij deellast.
De inspuittijd is stationair ongeveer 2.8 m/s en dit is dus aan de lage kant. Ook het signaal van de lmm is in orde, namelijk ca. 1.3V stationair en bij gasgeven tussen de 4.5V en 5V
Wanneer ik de stekker van de lmm afhaal loopt de auto wel stationair. Gasklep en bdp signalen zijn ook in orde. Iemand nog ideeën want loop nu wel een beetje vast. Mvg Stefan

Stefank87

Geplaatst door Stefank87 (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

als je de stekker er af trekt en dan loopt hij wel, zou je de lmm toch vermoeden. Heb je de lmm gemeten op de ecu of op de stekker? Kan zijn dat er ergens een weerstand zit in het signaal draad naar de ecu. Dan ziet hij laag voltage/luchtstroom terwijl er meer in komt=arm lopen.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Stefank87 (0) PRO, 7 jaar geleden

Had op beiden zijdes van de kabel gemeten en het zelfde signaal geconstateerd. Inmiddels is de storing verholpen een originele lmm gemonteerd. ook hier meet ik het zelfde alleen op de ene of andere manier is het nu wel goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.