Renault MEGANE: Renault Megane 1.5dci gran tour

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K D7, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 60

Beste leden. Ik ben Richard uit Biddinghuizen en heb een probleem.

Ik heb een probleem met mijn Megane. Sinds kort wilt hij niet starten. Nouja, soms wel. En dan rijdt hij als een zonnetje.

Vaak is het de koude start maar sinds afgelopen 2 weken is gebeurt het vaker.

Als ik de kaart in de kaartlezer doe, en op start druk, geeft hij de stuur wel vrij maar draait de startmotor niet rond, ook verschijnt de melding "inspuiting defect". Meteem zou je denken dat het de startmotor is maar helaas. Want als ik meteen 12v op zet draait de startmotor wel. Weet er iemand toevallig wat de startmotor aanstuurt voor het starten?

IkbenRichard

Geplaatst door IkbenRichard , lid sinds 3 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Dit kan diverse oorzaken hebben , laat hem eerst eens uit lezen bij de dealer.
Via de zoekfunctie van dit forum kom je wel het 1 en ander aan de weet.
Slaat hij wel aan als je spanning op de startmotor zet , ik denk het niet ?

IkbenRichard, 3 jaar geleden

Hai Kaleido, bedankt voor het meedenken!!

Nee auto sloeg toen niet aan. Maar na het ronddraaien van de startmotor direct op de accu, probeerde ik het nog een keer "normaal" met startknop toen starte de auto wel. Tijdens het rijden zijn er geen storingen en rijd de auto normaal. De Renault garage kon ook niks bijzonders vinden bij het uitlezen. Ik heb de zoekfunctie gebruikt, maar de meeste die hebben de storing of tijdens het rijden, of de startmotor draait wel en slaat de motor niet aan. Bij mij is er denk "eerder" iets mis omdat de startmotor al niet draait.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Maakt het nog uit welk pedaal dat je in trapt , koppeling of rem , het signaal loopt via de koppeling en remschakelaar , misschien dat 1 van deze 2 niet goed werkt.

IkbenRichard, 3 jaar geleden

Nou je het zegt.. Daar zou ik naar moeten kijken. Voor nu start hij wel, maar dat zal morgen wel anders zijn. Ik zal dat als eerste proberen. Voor zover hartstikke bedankt hier kan ik wat mee!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.