Renault Megane: Renault Megane 1.6 16v 1999 onregelmatig stationair toerental

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Mijn auto vertoont af en toe plotseling rare kuren. Af en toe gaat het toerental stationair ineens omhoog tot 2000 toeren (op benzine), en komt daar ook niet meer onder bij stationair. Tegelijkertijd loopt hij op gas ook niet goed meer (slaat af in bochten en bij stoplichten).

Dit probleem doet zich niet altijd voor: af en toe loopt hij op beide brandstoffen perfect (Benzine 900 toeren, LPG 800 toeren), en soms krijgt hij ineens random deze rare kuren.

Ik heb al vaak gehoord dat het aan het gasklephuis kan liggen: deze is zelfs al vervangen door een nieuwe.
De MAP sensor is ook vervangen, ik heb bij de sloop een map sensor gekocht die af kwam van een goed lopende motor (ook een Megane 1.6 16 v 1999)

Verder is het wel zo dat de temperatuursensor in de auto stuk is (geeft aan dat het buiten tussen de 45 en 49 graden is elke dag)
Daarnaast zuigt hij bij de gashendel in de motor wat valse lucht, maar aangezien het gasklephuis is vervangen lijkt het me sterk dat de rubbers niet goed afsluiten..

Ik heb ook wel eens gehoord van mensen dat het kan zijn dat er af en toe LPG en benzine door elkaar worden gegooid als er een bepaalde terugslagklep niet is gemonteerd. Kan iemand dit bevestigen?

Ik hoop dat ik hiermee volledig genoeg ben geweest. Alvast bedankt voor de reacties!

Meijk

Geplaatst door Meijk (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik zou toch eerst beginnen met het oplossen van de valse lucht.

RogerDePoger (0), 11 jaar geleden

Beste Meijk,
is je probleem opgelost?
zo ja, wat heb je gedaan?

groet

richard9712 (0), 11 jaar geleden

Sowieso eerst beginnen met die valse lucht op te lossen, dat is nooit goed.
Ik heb soortgelijke klachten gehad en bij mij was het de stappenmotor die stuk was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.