Renault Megane: Slaat Niet Aan

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: K7 MB7/03

Hallo daar in Nederland. Deze klant heeft een Renault Megane en het probleem is dat de accu leeg is geweest, de wegenwacht(AA heet dat hier) heeft toen geprobeerd om hem te starten met een startaccu maar kreeg hem niet aan de praat. Het probleem is dat de immobilizer er niet meer af gaat. In het motormanagement kan ik aan de data zien dat de startonderbreking niet vrijgegeven wordt. De centrale vergrendeling werkt ook niet meer, niet met de infrarood remote en ook niet gewoon met de sleutel in het slot. Alleen de bestuurdersdeur gaat van het slot af als je met de sleutel draait. Ik heb een kode 44 (Supply voltage to toroidal coil short to B+), uitgelezen met bosch KTS. We hebben toen gekeken maar deze auto heeft geen ring/spoel om het contactslot heen zitten! De sleutel werkt volgens mij wel, heb met digitale camera gekeken en kan het infra rood signaaltje zien. Heeft iemand een idee om ons op weg te helpen?

Groeten uit Nieuw Zeeland en bij voorbaat dank

John

John5720

Geplaatst door John5720 PRO , lid sinds 19 jaar geleden

4 Reacties

abc PRO, 9 jaar geleden

starten mbv nood code op te vragen bij de dealer

Heino4267, 9 jaar geleden

En meteen ook de procedure die daarbij hoort opvragen, anders lukt het invoeren niet.

Bij het infrarood-systeem zendt de sleutel een signaal naar de IR-ontvanger bij de binnenspiegel. In dat signaal zitten bij mijn weten zowel code's voor openen/sluiten van de deuren als tegelijkertijd de code voor het ontgrendelen van de startblokkering. Vandaar dat er nog geen uitleesring om het contactslot zit bij infrarode systemen.
Mij lijkt het alsof de door de sleutel uitgezonden code niet correct wordt herkend door de computer (het IR-signaal komt volgens jou wel aan). Óf de code wordt wel herkend, de deuren correct bediend, maar het startblokkerings-ontgrendelsignaal komt niet correct aan vanuit de IT-ontvanger bij de computer. Slechte contacten in deze verbinding?

garage van horne3459 PRO, 9 jaar geleden

door lekkende dakantenne wordt de IR ontvanger waar Heino4267 het over heeft vochtig,dan werkt hij ook niet meer.

opel 95 PRO, 9 jaar geleden

zit er rechts onder parafaanplaat een zekeringkast met een paar hoofdzekeringen?
Wil wel eens voorkomen dat de pootjes van de zekering weg rot

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.