Renault Megane: Renault Megane

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Dag allemaal,

Mijn broer heeft een renauklt megane 1600 16v uit 2002.
Vorig jaar ging er een bobine stuk. Deze heeft hij vervangen.
Tijdens zijn vakantie dit jaar begon de auto weer met pas aanslaan na 2x starten en soms heel even stationair op 3 poten lopen.
Vandaar dat hij gelijk via een kennis 4 nieuwe bobines heeft aangeschaft en 4 nieuwe bougies NKG erin heeft gezet.
De auto loopt echter voor geen meter. Trekt amper.
Hij heeft de bougies opnieuw afgesteld. Op aanraden van een monteur heeft hij de bougies nu wat krapper en dat scheelt, maar zo rijden als hij deed doet hij niet.

Mijn vraag is welk type NKG bougies gebruiken jullie in de megane, misschien dat daar het probleem ligt ??

Met dank
Tanja de Kroon

de kroon

Geplaatst door de kroon (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Tanja,

Als je even te lang doorrijd met een kapotte bobine, kan het zijn dat de katalysator kapot gaat. Door de overslag van de ontsteking komt er onverbrande brandstof in het uitlaatsysteem waardoor de kat verbrand en dan verstopping geeft,is dit niet de reden van het slecht trekken.

Hans

de kroon (0), 17 jaar geleden

Hai Hans,

Voorzover ik weet is de katalysator heel. Auto heeft met vakantie ook niet steeds op 3 poten gelopen hoor. Wel regelmatig 2x starten (zo begon het de vorige maal ook) en 1x rot lopen, als hij dan ging rijden was het weer weg. Maar wijzer vanwege de vorige maal geworden gelijk 4 nieuwe bobines en bougies erop.
Hij wil nu eerst andere bougies erin zetten vandaar ook de vraag welke NKG in deze megane gebruikt worden.
In ieder geval zal ik je antwoord even aan hem doormailen.
Altijd gedacht dat als je katalysator stuk was de auto juist harder ging. Mij is altijd vertelt dat een katalysator vermogen van je motor doet verminderen. Weer wat geleerd.
Met dank
groet
Tanja

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

De kat smelt helemaal dicht daardoor is er een sterk verminderde doorstroming van het uitlaatgas wat tot gevolg heeft slecht trekken van de motor tot helemaal stil vallen.

Hans

de kroon (0), 17 jaar geleden

Hai Hans,

Ja logisch, ik snap het.
Ik had het e.a. gelinkt aan het feit dat er mensen waren die toen de katalysator pas op auto's gezet waren , deze eraf haalde omdat ze zo meer motorvermogen hadden. Zo is mij dat toentertijd tenminste vertelt.

Heb bericht van mijn broer, katalysator is ok. Dus daar kan het niet aan liggen. Blijft over de bougies. Na het krapper zetten van de bougies rijdt de auto veel beter, maar niet zoals hij deed.
Bij renault kun je natuurlijk bougies halen maar daar staat alleen renault op. Deze doen hem sterk denken aan champion bougies en hij vindt NKG beter vandaar mijn vraag welke NKG moet er in de renault megane.

Met dank
grt
Tanja

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

Gewoon originele bougies halen bij de renault dealer, dan heb je zeker de goeie. Zijn niet zo duur, en waarom zou je twijfelen aan de kwaliteit van de originele bougies, zijn eigenlijk nooit problemen mee. Trouwens, als je de bobines ook bij de dealer had laten monteren, had je ze waarschijnlijk voor niks of bijna voor niks gekregen.

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Gewoon het verkeerde type bougie gemonteerd, bij de gemiddelde automaterialen zaak krijg je voor de K4M de bougies mee van een K7M. Beide zijn 1,6 liter motoren maar het werkt niet.

de kroon (0), 17 jaar geleden

Hai Henk,

Wil je daarmee zeggen dat hij de NKG K4M moet hebben ?

Hai Han,

Waarom naar de dealer als je het zelf ook kan. Je bent er dan alleen van afhankelijk dat je de goede materialen meekrijgt.
grt
Tanja

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=de kroon]Waarom naar de dealer als je het zelf ook kan.
Tanja[/quote]
En daarom heb je problemcar nodig? :)

Je hebt bougies nodig voor de K4M motor.

de kroon (0), 17 jaar geleden

Hai Henk,

Je bent afhankelijk van wat er mee gegeven wordt als je hetzelf doet.
Bij de dealer ben je er van afhankelijk of ze wel doen wat ze zeggen dat ze doen. Onze ervaringen zijn abominabel, zowel bij peugeot als renault dealers,dus het is inderdaad zo dat wij niet altijd erg positief over garages denken, omdat je spreekt vanuit je eigen ervaring.
Dus het is om het even.
Ben blij met je antwoord.
4Km dus,. Thnxx
Tanja

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.