Renault Megane: verversen airco

Bouwjaar: 2004

Bij deze wagen wordt de airco gevuld langs de lagedruk conector, het ventiel hiervan is echter wel voor de hoge drukslang van het aircoapparaat.Leverancier van het aircoapparaat raad mij een verloopconnector aan zodoende kan ik langs de lagedrukslang vullen.Bij de renault dealer verteld men mij dat voor de laguna2 werd aangeraden met een verloopconnector te werken of de koppen op de slangen te wisselen maar dat bij de megane2 men gerust met de hogedrukslang mag vullen langs de lagedruk connector. Hoe lossen jullie dit probleem op?

geert3496

Geplaatst door geert3496 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Double G (0), 17 jaar geleden

Het lijkt mij verstandig om dit systeem te vullen met draaiende motor en ingeschakelde airco. De compressor gaat pas mee draaien als er voldoende druk in het systeem is. Als deze eenmaal mee draait "zuigt" hij de rest van het koudemiddel het systeem in, waardoor vloeistofslag wordt voorkomen.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Gewoon de hogedrukslang erop en vullen maar! Auto zoals guido al zei even aan doen met ingeschakelde airco en dan stroomt het hele systeem zo vol. Denk er wel even om dat je de schakelaar even in de juiste stand zet. (vullen via hogedrukslang alleen ivm afsluiten lagedrukslang)

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.