Renault Modus: Renault Modus Panne d'injection

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel

Hoi,

Tijdens het rijden brandt gedurende enkele seconden het lampje van 'panne d'injection'. Na enkele seconden (iets vertragen) gaat het lampje uit. Het lijkt alsof het lampje enkel brandt na veel/snel rijden (120km/u op autostrade gedurende +30min), maar dit kan ook toeval zijn.

Iemand een idee hoe erg dit is - wat het probleem kan zijn?
De auto is 15000 km geleden op groot onderhoud geweest...

Bedankt!

asmk

Geplaatst door asmk (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Uitlezen, anders is het zoeken naar die naald in een hooi berg.

asmk (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord. Het probleem is dat de auto ' aan de computer is gehangen' door de garagist bij het vorige onderhoud (we hadden toen af en toe startproblemen en hadden 1-2 deze melding gehad), maar alles bleek ok. Terug binnen doen dan maar?

modusdriver (0), 10 jaar geleden

zolang het verbruik vrij ok is, niets van aantrekken. Ik heb die fout er ook soms opstaan , typisch frans fenomeen. Verder wel goed onderhouden van de auto. Ik om de 10.000 km andere olie ipv 20.000 km. Bij goede pompen tanken, af en toe een injectoren verstuiver bij doen kan ook geen kwaad. Vooral lange afstanden zijn een must. Mij modus 180.000 km , egr klep bij niets van roet aan.

asmk (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties, heel nuttig. Ik ga de olie verversen + eventueel nog eens laten uitlezen.

asmk (0), 10 jaar geleden

Misschien interessant voor anderen: we hebben ondertussen de auto aan de computer laten hangen en blijkt dat de 4injectiekleppen moeten worden vervangen. Serieuze kost (1800 EUR)... Gek dus dat dit niet de vorige keer op de computer naar voren kwam. Iemand een idee of je gewoon kan verder rijden zonder deze kosten (auto heeft +/- 200 000 km)?

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Injectie kleppen? Bedoel je/ze de inlaatkleppen of de injectoren?

asmk (0), 10 jaar geleden

Sorry ja ik bedoel de injectoren.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Dat kan goedkoper hoor. De dealer zal ze vervangen ivm garantie werk. Maar er zijn alternatieven, soms werkt zelfs een goede toevoeging voor in de tank al.
Dan heb je nog tweede hands en gereviseerde tweede hands. En dan kom je aan een iets schappelijker prijsje.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Ze zullen toch ook niet alle vier naar de haaien zijn.

asmk (0), 10 jaar geleden

[quote=Safrane10698]Dat kan goedkoper hoor. De dealer zal ze vervangen ivm garantie werk. Maar er zijn alternatieven, soms werkt zelfs een goede toevoeging voor in de tank al.
Dan heb je nog tweede hands en gereviseerde tweede hands. En dan kom je aan een iets schappelijker prijsje.[/quote]
De toevoeging van de tank hebben we geprobeerd, maar helaas werkt hij op eeste zicht niet (na 1 week proberen). Garagist zegt dat de nieuwere injectoren sneller stuk zijn owv elektronica gedeelte.

tweedehands/gereviseerde tweedehands -> bedoel je op zoekertjessites zoeken, of bestaat er een betrouwbaarder alternatief?

We willen graag nog 1-2 jaar met de auto rijden, dus was handig geweest moesten we nog even verder kunnen...

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Ja bij revisie bedrijven zijn ze op werking gecontroleerd en zijn ze zo goed als nieuw. En via bijv. onderdelenlijn.nl krijg je tweede hands, maar als ze niet goed zijn kan je ze wel ruilen. Maar idd lijkt mij ook sterk dat ze alle vier stuk zijn, of je hebt iets verkeerds getankt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.