Renault Modus: Renault Mysterie met Starten

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Dag

Mijn Renault Modus 1.5 DCI start soms niet. Hij doet het wel ALTIJD als ik startpilot gebruik. Dealer heeft al gloeibougies vervangen en zegt dat het nu aan de brandstofpomp ligt. Maar heb iets ontdekt waardoor die toch altijd start (zonder startpilot of iets dergelijks). Voor mij een totale mysterie:

Hij start namelijk ALTIJD als ik voorzichtig de auto uitdoe. Dat doe ik door niet direct helemaal door te draaien en de sleutel eruit te doen. Maar door eerst de contactsleutel zo uit te draaien dat wel even (ongeveer 15 sec.) de electrische instalatie aanblijft. Ik hoor dan een een schakelaar een zachte tik geven en dan hoor ik nog een zachtere tik in die 15 sec. en als ik dan de sleutel doordraai en eruit haal dan start hij altijd. Echt vreemd.

Is dit de brandstofpomp (dat is volgens de dealer het geval na een diagnose) of is er iets anders aan de hand?

Vragen zijn welkom

Nog bedankt.
Marcel

mootjes

Geplaatst door mootjes (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Als je het eerste gedeelte lees zeg ik ook gelijk brandstofpomp. En dit is te bevestigen met uitlezen, heel simpel de druk is namelijk veel te laag voordat de motor loopt. Dit is met behoorlijke zekerheid te bevestigen.

mootjes (0), 10 jaar geleden

Beste heer,

Volgens de dealer is inderdaad de druk te laag, maar hij start dus soms wel. Dan zou toch elke keer de auto niet moeten starten. Vandaar mijn mysterie rond het uitzetten dat verband houdt met in hoeverre je hem weer kan aanzetten. Bovendien heeft de dealer eerder aangegeven dat het aan me gloeibougies lagen wat niet het probleem heeft opgelost. Hoe dan ook bedankt.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Hij start soms wel omdat de pomp niet geheel stuk is hij levert wel diesel maar niet genoeg druk. Er is tegen de 150 bar nodig geloof ik en mogelijk levert hij bijv maar 80 bar ofzo.

mootjes (0), 10 jaar geleden

Dank je, maar heb je enig idee wat dat te maken heeft met het uitzetten??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.