Renault Modus: Slechte koudstart en melding

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

Iemand die ik ken zit met een vervelend probleem. Hij heeft een keurige Renault Modus, maar deze meld permanent 'Check Emission' en er blijven twee lampjes branden in het dashboard. Als dat nou alles was, maar als de auto echt koud is start ie soms op 3 pitten en dat gaat na een stukje rijden weer over.

Helaas heb ik geen ervaring met Renault. Ik denk bij zoiets aan de volgende zaken:

- Vervuiling in een injector?
- Defecte sensor in de uitlaat? (dat geeft het display op de dashboard aan)
- Slechte Bobine?
- Vervuilde of slechte Bougie?

Het is een keurig nette garage onderhouden wagen dus ik ga er niet zomaar in roeren. Maar ze kunnen dit niet voor mijn kennis oplossen. Wel hebben ze inmiddels van alles beweerd en hem ervoor laten betalen zonder resultaat. Vandaar dat ik als sleutelaar hier even kom vragen...

Wie kan hem helpen?
Bedankt.

Arno Streekvos.

Arno Streekvos

Geplaatst door Arno Streekvos (5) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Welke foutcodes (liefst met nummer) zijn er c.q. worden er nu uitgelezen?

Arno Streekvos (5), 10 jaar geleden

[quote=oldford]Welke foutcodes (liefst met nummer) zijn er c.q. worden er nu uitgelezen?[/quote]
Bedankt voor jou reactie.

Sorry dat het even duurde, kreeg de eigenaar van het voertuig niet te pakken.
Helaas is het voertuig niet uitgelezen, ik heb even goed door gevraagd. Hij zag het resultaat van een 4-gasmeting bij een APK keurig voor een 'uitlees rapport' aan. Dus helaas heb ik toch geen informatie over storingscode(s). Maar ik heb ik het display van het voertuig (bij starten) gezien dat een sensor in de uitlaat een 'emissie storing' aangeeft. Maar kan mij niet voorstellen dat dit de oorzaak is van het hakkelend aanslaan van de motor..?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.