Renault MEGANE: Renault multimedia ecu

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M R8, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Hoi,

Met mijn diagnoseapparaat krijg ik verbinding met alle rekeneenheden, behalve de multimedia en communication-unit op mijn Megane III 1.6 16v Business Sport uit 2009. Alles werkt wel naar behoren, maar met mijn OBD-apparatuur krijg ik geen verbinding met deze rekeneenheden. Ik gebruik een Autel MD704. Is er misschien een 'trucje' hoe je de verbinding tot stand brengt? Alles werkt namelijk wel gewoon.

En trouwens... Weet iemand of de radio's van de Megane III een radiocode hebben, die je moet invoeren nadat je de accu los gehad hebt? Bij de oudere Megane II was dit in ieder geval wel het geval.

BVD.

Jasperh

Geplaatst door Jasperh , lid sinds 6 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 3 jaar geleden

Is er een trucje? Ja, probeer eerst eens de officiële Renault diagnose apparatuur.
Het zou zo maar kunnen dat de fout in je Autel zit.

RPJdeWeert, 3 jaar geleden

Ja, er kan een trucje zijn: Kaart in de lezer, startknop ±5 seconden vast blijven houden. Als je klaar bent met uitlezen de startknop 2 x kort indrukken.

Mijn clip kreeg ook geen verbinding met een aantal rekeneenheden. Na dit trucje (wat in Renault documentatie staat) doet hij het wel. Heeft iets te maken met 12v na contact.

Jasperh, 3 jaar geleden

Probleem opgelost. Bleek een instelling op het diagnoseapparaat te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.