Renault Scenic: scenic liep onregelmatig. gaat na schoonmaken gasklep naar de 42

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

de auto liep onregelmatig. vooral bij stoplicht sloeg de auto soms af. heb net de gasklep helemaal schoon gemaakt zat zwarte aanslag op, na het schoonmaken alles weer terug gebouwd, auto gestart maar nu gaat hij gelijk 4200 toeren lopen. is het zo dat je bij deze auto;s de klep weer moet laten in lezen? kan je dan ook met de klep zelf gaan? of een complete auto. aangezien deze niet rijdbaar is bij 4200 toeren.

graag een antwoord.

mvgr peter

redfox-peter

Geplaatst door redfox-peter (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

8je (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb je de slang van de rembekrachtiger misschien losgehad en vergeten om weer vast te klikken?
Opnieuw inleren is niet nodig.

redfox-peter (0), 15 jaar geleden

alles zit weer vast. weet je zeker dat opnieuw inleren niet nodig is?
je hoort de gas klep ook zoemen. kan het niet zo zijn dat je bij schonmaken van de klep (dus de klep met de hand bewegen) dat de klep hierdoor kapot gaat?

biged1971 (0) PRO, 15 jaar geleden

heb je niet iets van je poetsdoek of papier erin laten zitten of ben je vergeten om een slangetje aan te sluiten[quote=redfox-peter]alles zit weer vast. weet je zeker dat opnieuw inleren niet nodig is?
je hoort de gas klep ook zoemen. kan het niet zo zijn dat je bij schonmaken van de klep (dus de klep met de hand bewegen) dat de klep hierdoor kapot gaat?[/quote]

redfox-peter (0), 15 jaar geleden

nee alles zit vast en alles is dubbel na gelopen. heb wel de rode knop rechts vooraan in de motorruimte. weet niet waar die voor is. maar baal wel. want heb echt alleen schoongemaakt en nu loopt ie 4200 toeren. moet je hem echt niet inleren?

gr peter

redfox-peter (0), 15 jaar geleden

nog even een andere vraag. kan een klein lekje ergens zodat je valse lucht krijgt genoeg zijn om een auto 4200 toeren te laten lopen? en weten jullie zeker dat je de auto niet hoeft intelezen met de schoongemaakte klep???

biged1971 (0) PRO, 15 jaar geleden

het is beter om het wel te laten inleren zodat alle gegevens weer op nul staan, maar 4200 toeren is wel erg hoog en wordt veroorzaakt door valse lucht.
neem een bus carb. cleaner en laat de motor draaien, spuit nu alles rondom het gasklephuis eens goed in met dit middel, veranderd het toerental dan weet je waar het lek zit.
meestal is er een slang vergeten te monteren, een rubber afdichting op het gasklephuis die verrot is of zo iets.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.